La Vanguardia (Català)

Duel a Vila-real

El Barcelona busca centrar-se perquè el cas de l’argentí no eclipsi el Vila-real

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Després de dos empats decebedors consecutiu­s, el Barça busca avui tornar al camí de la victòria en el seu partit contra el Vilareal. Ho fa enmig del debat sobre si el club ha de deixar marxar Mascherano i l’endemà de la victòria del Madrid davant el Sevilla.

Al juliol, amb la pretempora­da, va començar el serial Neymar, que es va allargar innecessàr­iament ja que el seu desenllaç estava firmat... a París. A l’agost només es parlava del terrabasta­ll de la Supercopa. Al setembre va arribar la llarga lesió de Dembélé. L’octubre va començar amb el partit a porta tancada de l’1-O i amb dues dimissions a la directiva. Al novembre la qüestió política, que es colava dia sí, dia també al Camp Nou, es va barrejar amb crítiques perquè brillaven més els resultats de l’equip que el joc. I al desembre esclata el cas Mascherano just després de caure Umtiti. Ernesto Valverde té un mal de cap per mes. Però el seu Barça sempre surt a la superfície.

El líder a la Lliga, invicte els últims 22 partits, ha de tornar a enfocar-se després que una altra distorsió hagi desviat la seva atenció de la competició. Just abans d’un partit important a l’Estadi de la Ceràmica, la situació de Mascherano va ser l’enèsim eclipsi que va patir el futbol a Can Barça. Mascherano va tapar el Vila-real i això és un perill perquè el futbolista argentí ni serà a l’onze ni és entre els convocats. Cinc de les vuit primeres preguntes a la sala de premsa van fer referència a la sortida del Jefecito per voluntat pròpia i el seu possible substitut. “Encara no ha arribat el mercat d’hivern. Esperem. Van sorgint problemes a què caldrà fer front. Però de moment Mascherano és jugador nostre i sempre que ha hagut de jugar ho ha fet a bon nivell. Té un compromís amb el club. Veurem què passa”, va explicar Valverde, sense voler avançar esdevenime­nts, però sense tancar-li la porta.

D’acord amb les seves paraules, la conclusió és que Mascherano se surt amb la seva. Encara que no marxarà fins que no hi hagi substitut o Umtiti torni. “Són qüestions de caràcter intern, igual que no parlem d’incorporac­ions possibles. Però quan s’obre un mercat el Barça el que intenta és millorar i reforçar-se, no debilitar-se”, va recordar, sempre discret.

Ara per ara, sense el francès –es va trencar i en tenia per a vuit setmanes– i sense l’argentí –que ha de reaparèixe­r la setmana que ve–, el tècnic es conforma amb Vermaelen per fer parella amb Piqué. “Ha hagut de jugar en un moment exigent de la temporada i ho està fent amb moltíssima solvència. Sempre està concentrat i és molt fort en la disputa, tant del joc aeri com per baix. Confiem en ell i no pensem que hi hagi d’haver cap problema físic. És el que ens transmet ell”, va arengar el central belga.

Enmig d’aquest magma, al Barcelona li espera un enfrontame­nt gairebé cruyffista per la pilota. “El Vila-real fa bon futbol i sotmet el rival. Intentarà dominar-nos amb la possessió. Ells juguen a això i nosaltres intentarem fer el mateix”, va vaticinar sobre els de Javier Calleja. Per això, dimecres va deixar Messi i Busquets a la banqueta una hora i també va reservar una estona Luis Suárez i Piqué. Per tenir-los frescos avui. I és que els blaugrana no han guanyat en les seves dues últimes visites a Vila-real. L’1-1 de la tempo-

MASCHERANO GUANYA Valverde, discret, no va voler avançar esdevenime­nts però no tanca la porta al ‘Jefecito’ ROTACIONS A LA CHAMPIONS Amb Messi, Suárez, Piqué i Busquets frescos, el Barça intentarà guanyar després de dos empats a la Plana CINQUÈ RETROBAMEN­T El tècnic, que sempre ha esgotat els seus contractes, torna a l’únic lloc de què va ser destituït

rada anterior va ser molt polèmic. El 2-2 de fa dos anys va ser l’inici d’un sotrac amb un únic punt, aquell, de 12 possibles.

A més, després de San Mamés, Mestalla, el Pireu i el derbi, el tècnic es retroba amb el seu cinquè exequip. Valverde, que ja havia demostrat a Grècia ser un tècnic campió, es va atrevir a gestionar la primera temporada post-Pellegrini. I va arribar a menjar-se els torrons allà però no va poder amb la pujada de gener. Amb l’equip onzè i eliminat de la Copa, va ser destituït després de la jornada 20. Aquella va ser la primera i l’última vegada –fins ara– per al Txingurri, que sempre ha esgotat els contractes.

El Barcelona sap segur que, passi el que passi, sortirà per davant del Madrid del Bernabeu. Però aquesta nit jugarà pressionat pel 5-0 dels blancs. “El Madrid és el Madrid. És un rival temible de qualsevol manera i en qualsevol moment. El resultat és contundent. Que és un gran equip i pot fer gols en qualsevol moment ho sabem tots”, va dir, fent l’anàlisi. Però va plantar cara pel rendiment dels seus. “Esclar que m’agrada com juga el meu equip. Estic satisfet. Em fa feliç com han superat totes les dificultat­s, que no han estat poques, que se’ns han presentat i ens mantenim allà a dalt de manera solvent”. El cas Mascherano és l’última distracció.

 ??  ?? Ernesto Valverde repassant unes anotacions abans de començar l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí
Ernesto Valverde repassant unes anotacions abans de començar l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí
 ?? CÉSAR RANGEL ??
CÉSAR RANGEL

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain