La Vanguardia (Català)

“Tremolo de pensar en un pacte del PSC o Cs amb Podem”, diu Albiol

- SILVIA HINOJOSA

El cinquè dia de campanya i amb els sondejos que anuncien una fugida de vots del PP, Xavier García Albiol va repartir contra tothom. Aprofitant el xoc entre Carles Puigdemont i ERC sobre qui ha de ser president després del 21-D, el candidat popular va assegurar que els independen­tistes estan instal·lats en el conflicte i “quan no tenen amb qui barallarse es treuen els ulls entre ells”. Albiol també va criticar els possibles acords del PSC o Ciutadans amb Catalunya en Comú-Podem. “Em poso a tremolar. Podem, amb qui vol arribar a un acord el PSC o fins i tot d’investidur­a com deia Albert Rivera, no representa el sentir de la majoria”, va dir.

Albiol va participar en una calçotada míting del PP a Sant Sadurní, amb la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, que va aprofitar per condemnar la iniciativa fallida de l’Ajuntament de declarar-la persona non grata. “Ens volen fer fora de Catalunya però no ho aconseguir­an”, va assegurar.

En terra de cava i entre empresaris del sector, Albiol va aventurar que el cava “podia assimilars­e a l’article 155 que ha aplicat Mariano Rajoy”. Aquesta mesura, va dir, “no ha servit per dur a terme celebracio­ns però sí que Catalunya torni a tenir una societat amb un cert retrobamen­t”.

Ja més seriosamen­t, el candidat del PP va destacar que “l’independen­tisme ha fet molt mal en l’economia, en la capacitat empresaria­l, frenant les inversions que havien de venir a Catalunya”. I va assegurar que la principal tasca després del 21-D serà “recuperar l’estabilita­t econòmica,

VICEPRESID­ENTA EN CAMPANYA Santamaría dilluns va a un acte a Barcelona amb empresaris i dimarts serà a Reus

la certesa i la confiança perquè Catalunya torni a ser un motor d’Espanya i de la Unió Europea”.

El PP està centrant la campanya en l’economia i el paper que ha tingut Rajoy per frenar el procés sobiranist­a. El mateix president del Govern, ministres i alts càrrecs del PP s’estan implicant a fons per demanar el vot. Dilluns serà la vicepresid­enta, Soraya Sáenz de Santamaría, qui participar­à en una cita amb empresaris a Barcelona i dimarts serà a Reus, en un acte polític amb Albiol.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain