La Vanguardia (Català)

El món local del PDECat fa pinya amb Puigdemont

“Tornarà amb els vots del 21-D”, repliquen els alcaldes a ERC

-

Després de les primeres friccions per l’hegemonia dins del bloc sobiranist­a entre Junts per Catalunya (JxCat) i ERC, ahir va ser l’entorn municipal del PDECat –el partit integrat a JxCat– el que va intervenir en la polèmica en suport de Carles Puigdemont. “Al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i a tots els que asseguren que el president, els consellers i el Govern legítim a l’exili no tornaran mai a Catalunya els dic que sí que tornaran i que ho aconseguir­em gràcies als vots que emetrem a les urnes el dia 21”, va replicar l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l’Associació de Municipis per la Independèn­cia (AMI), Neus Lloveras.

Una rèplica dirigida sobretot a ERC, després dels seus pronòstics que el 130è president de la Generalita­t no podria tornar a ser investit perquè no podria tornar a Catalunya, i que va arribar en un acte en què el món local del PDECat va voler fer pinya amb Carles Puigdemont, que en un vídeo gravat des de Brussel·les va correspond­re amb un “segur que si ens ho proposem ens veurem aviat a Catalunya”. L’acte –celebrat a la Garriga i que va significar la reaparició de Meritxell Borràs després de la sortida de la presó– es va convertir, de fet, en una exhibició del poder municipal de què disposa el PDECat. A més de Neus Lloveras, van prendre la paraula els alcaldes de Premià de Mar, Valls i Mollerussa –Miquel Buch, Albert Batet i Marc Solsona–, tots ells a les llistes de JxCat i l’últim considerat fins i tot per alguns mitjans del partit l’alternativ­a a l’expresiden­t de la Generalita­t en el supòsit que efectivame­nt no pogués continuar en el càrrec.

El suport del món local va tenir continuïta­t en el míting principal de la jornada, a Igualada –on governa un altre dels alcaldes amb projecció del PDECat, Marc Castells–, i en què Josep Rull també va reclamar que els vots del 21-D “serveixin perquè el president Carles Puigdemont pugui entrar de nou al Palau de la Generalita­t”. Un desig al qual va respondre via satèl·lit des de Brussel·les el mateix cap de llista de JxCat: “Si el 21-D el missatge és clar, no entraré sol al Palau de la Generalita­t, hi entrarà tot el Govern”.

 ?? TONI ALBIR / EFE ?? Meritxell Borràs va reaparèixe­r ahir a la campanya de JxCat
TONI ALBIR / EFE Meritxell Borràs va reaparèixe­r ahir a la campanya de JxCat
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain