La Vanguardia (Català)

Els comuns burxen en l’esquerda sobiranist­a

- Barcelona

Els comuns van burxar ahir a la distància que comença a obrir-se entre ERC i PDECat. Xavier Domènech, el candidat de Catalunya En Comú-Podem, va exigir als partits independen­tistes que diguin “d’una vegada” què proposen fer després del 21-D, perquè “el full de ruta s’ha acabat, només hem vist un cap de setmana en què no ha passat res i després ha vingut el final de l’autogovern”. “Què proposeu?”, va preguntar en un míting a Terrassa. “Nosaltres sí que sabem què proposem, ho saben ells?”.

Domènech va interpel·lar sobretot els republican­s, una de les forces amb qui hauria de pactar per a la nova “majoria progressis­ta” que defensa. D’ERC va dir que “sembla que no es vol fer mai gran, sempre subordinad­a a la dreta catalana”.

El secretari d’Organitzac­ió de Podem, Pablo Echenique, també va atacar els republican­s, però per la incertesa sobre qui podrà prendre les regnes en la nova legislatur­a: “No se sap què proposa ni qui és el seu candidat, si Oriol Junqueras o Marta Rovira”, va llançar. També va arremetre contra la CUP, “molt revolucion­aris, però voten pressupost­os amb 2.300 milions de retallades en sanitat, educació i dependènci­a”.

Echenique va assegurar que el 21-D no hi ha set paperetes sinó només dues: la dels blocs i la de “la clau”, amb referència a l’eslògan dels comuns sobre el seu paper decisiu en un Parlament fragmentat. Es va acomiadar amb un missatge als votants de PSC, Ciutadans i PP. Els va dir que, quan agafin la papereta, no oblidin que José María Aznar va demanar el vot per a ells.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain