La Vanguardia (Català)

Injecció de 6,2 milions per al port d’Arenys de Mar

El Club Nàutic Arenys ha renovat la concessió per a 25 anys amb un projecte que diversific­a i amplia l’oferta d’amarratges

- FEDE CEDÓ Arenys de Mar

El projecte del Club Nàutic d’Arenys de Mar (CNAM) per a la gestió i explotació de la dàrsena esportiva del port d’Arenys de Mar, ha guanyat el concurs públic per a l’adjudicaci­ó de Ports de la Generalita­t per als propers 25 anys. Una inversió de 6,2 milions d’euros permetrà remodelar la zona de nàutica esportiva i ampliar un 25% la capacitat actual dels amarratges.

“El Club Nàutic d’Arenys ha guanyat amb una aposta decidida pel foment de la vela i l’esport”, apunta el gerent de Ports de la Generalita­t, Joan Pere Gómez, que destaca del nou projecte “la integració del port amb el teixit urbà i la sostenibil­itat”. Carles Ubach, president del CNAM, afegeix que “el projecte està pensat per popularitz­ar la nàutica i obrir el club a tothom”. Prova d’això és el nou itinerari per als vianants, que permetrà recórrer les instal·lacions nàutiques i dependènci­es del club, com la piscina, la pista de pàdel, les terrasses, etcètera. Les zones del nàutic també seran més accessible­s i disposaran de noves terrasses, amb un restaurant ubicat a la planta superior. Així, desapareix­erà l’antiga portalada d’accés a les dependènci­es del club, que tindrà un edifici també modernitza­t.

Les principals actuacions, que començaran a finals del 2018, inclouen la renovació de les dàrsenes esportives, amb nous pantalans flotants ordenats per eslores, que passaran dels 431 als 542 amarratges quan s’acabin les obres. Igualment, es crearà una plataforma per a serveis de motonàutic­a, embarcacio­ns a rem i zona de navegació per a persones amb mobilitat reduïda.

La nova marina tindrà capacitat per a 84 embarcacio­ns de petita eslora, ampliable en una segona fase fins a les 168. El projecte potencia la mobilitat amb una àmplia oferta d’amarratges de lloguer per fomentar la navegació fora de temporada i captar més usuaris. A finals del 2020 es construirà un nou edifici a la zona Sibèria, popularmen­t coneguda, situada al costat de les drassanes, amb amarratges que es destinaran a embarcacio­ns xàrter.

El CNAM posa èmfasi en l’activitat formativa de les diferents modalitats (creuer, vela, motonàutic­a, submarinis­me, rem i pesca esportiva) que es pretenen popularitz­ar entre els joves. A través de la nova base nàutica de la platja de la Picòrdia també es fomentarà el windsurf, el surf de rem i la vela escolar i es duran a terme els habituals campus de vela d’estiu i els programes d’intercanvi a l’estranger.

Els treballs, que començaran el 2018, crearan més amarratges i nous passejos per l’interior de la dàrsena

 ?? PEDRO CATENA ?? Passeig al costat del Club Nàutic des del port pesquer d’Arenys de Mar
PEDRO CATENA Passeig al costat del Club Nàutic des del port pesquer d’Arenys de Mar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain