La Vanguardia (Català)

Aconseguiu amb ‘La Vanguardia’ la nova guia dels millors 100 restaurant­s de Catalunya

• Una selecció dels millors restaurant­s de Catalunya per a tots els gustos i les butxaques • Edició inèdita 2018, amb 59 restaurant­s nous i textos en català, castellà i anglès • Disponible als quioscos a partir del 16 de desembre per només 9,95€ més el cu

- BARCELONA Redacció =

El boom de la gastronoca­talana mia durant les últimes dècades és un fet inqüestion­able. El nombre de restaurant­s on es pot gaudir de l’alta cuina a Catalunya cada vegada és més gran. La cuina catalana d’avui conjuga a la perfecció l’excel·lència de la tècnica culinària amb els millors productes, tot plegat unit ala imaginació dels cuiners a l’ hora d’ idear plats, tant si estan basats en receptes tradiciona­ls com si són de nova creació, i, per rematar-ho, amb una presentaci­ó i un servei de màxim nivell.

Les causes d’aquest auge exponencia­l són moltes: des del possible efecte crida de l’èxit de grans xefs catalans, fins al fet que restaurant­s de Catalunya han estat distingits amb estrelles Michelin com els millors del món, passant pel creixent impuls mediàtic del món de la gastronomi­a, amb concursos televisius i programes de receptes a càrrec de xefs prestigios­os. Així mateix, tampoc no s’ha d’oblidar l’altíssim nivell de formació dels joves cuiners i el creixement de la xarxa de productors agroalimen­taris catalans de qualitat.

Tot això ha incidit de manera positiva en l’interès de gran part de la població per conèixer nous restaurant­s i per provar l’àmplia oferta catalana. Per evitar que cap d’aquests temples culinaris pugui passar inadvertit, La Vanguardia posa a disposició dels seus lectors i subscripto­rs la Guia dels millors 100 restaurant­s de Catalunya, que estarà disponible en quioscos i llibreries a partir del dissabte 16 de desembre, per només 9,95 euros més el cupó del dia.

El llibre, de 264 pàgines, recull una nova selecció, confeccion­ada amb cura, dels millors restaurant­s de Catalunya, per a tots els gustos i per a totes les butxaques. I proposa un recorregut per tot el ventall gastronòmi­c del territori: els locals més prestigios­os i guardonats, els més històrics, els més celebrats, els més tradiciona­ls, etc. Cent temples del bon menjar amb un denominado­r comú: són imprescind­ibles per al delit del paladar.

El format de la guia, de 12,5 x 20 centímetre­s, i la coberta b rústica amb solapes la converteix­en en l’acompanyan­t perfecta per a les escapades gastronòmi­ques que tot foodie i amant de la bona taula es pugui imaginar. Recórrer Catalunya, amb tota la diversitat paisatgíst­ica, museística, costumista i cultural, és un plaer per si sol, però qui pot dubtar que aquest plaer es multiplica si s’acompanya d’una molt bona taula? Tal com deia l’escriptor empordanès Josep Pla, “la cuina és el paisatge a la cassola”.

Selecciona­r els cent millors restaurant­s que surten en aquesta guia no és una feina fàcil i suposa molta responsabi­litat. Perquè, d’una banda, repartits per tot el territori català, actualment hi ha més de 20.000 restaurant­s, cosa que implica que, inevitable­ment, n’hi deu haver algun amb mèrits per figurar-hi que no hagi pogut entrar a la llista. I, de l’altra, perquè en qualsevol selecció hi ha el risc de caure en criteris subjecvolg­ut tius, un aspecte que s’ha evitar expressame­nt recorrent a l’equanimita­t d’un equip d’ex- perts format per profession­als de la secció gastronòmi­ca de La Vanguardia i de la revista CUINA ,la revista gastronòmi­ca líder de Catalunya.

Pel que fa a l’edició, és important destacar que no s’ha establert cap classifica­ció de preferènci­es ni cap mena de distinció per especialit­ats. És a dir, que els restaurant­s surten publicats per ordre alfabètic i les seves dades es poden consultar en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Els usuaris de la guia trobaran, per a cada establimen­t, una descripció del local i del tipus de cuina, dels serveis de què disposa, indicats per mitjà d’icones, així com les dades pràctiques, que inclouen qui n’és el xef, com es diu el propietari i quins són els horaris i els dies d’obertura. Un itinerari imprescind­ible pel mosaic que formen els diversos estils dels millors restaurant­s catalans, una oportunita­t per delectar-se amb els sabors clàssics de la cuina tradiciona­l i amb els nous de la gastronomi­a avantguard­ista.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain