La Vanguardia (Català)

Clàssica

- MARICEL CHAVARRÍA

GIANANDREA NOSEDA I EL RÈQUIEM DE MOZART.

El director italià, que el cap de setmana que ve presidirà el jurat del Concurs Internacio­nal de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués, protagonit­za dimecres l’últim concert de l’any del BCN Clàssics amb l’última obra mestra de Mozart, a més de l’Stabat Mater d’un contempora­ni seu, Josep Pla. Repertori universal i patrimoni musical català ofert per l’Orquestra de Cadaqués i el cor Amici Musicae, així com la soprano Christina Poulitsi, la mezzo Katarina Bradic, el tenor Steve Davislim i el baix Tommy Hakala en el repartimen­t de solistes.

13/XII PALAU DE LA MÚSICA 20 HORES

BARBARA HENDRICKS PER LA LLIBERTAT.

Torna la soprano dels Estats Units amb el repertori que l’any passat va estrenar al Festival de Jazz de Barcelona, The road to freedom, en què blues, gòspel i espiritual­s negres descriuen la lluita dels esclaus per la llibertat i la fi de la segregació racial. Aquesta vegada el festival de Jazz la porta al Palau de la Música, amb el piano i el Hamond de Matthias Algotsson i la guitarra d’Ulf Englund. Down in Mississipp­i, Dark was the night, Glory Halleluja, Strange fruit... en la veu d’un home que va néixer al sud dels Estats Units encara sota les lleis de segregació racial.

15/XII PALAU DE LA MÚSICA 21 HORES

EL LUXÓS VIOLÍ DE FRANK PETER ZIMMERMANN.

Kazushi Ono dirigeix l’OBC en un programa intens i amb un solista d’excepció. El virtuós violinista alemany tindrà l’atreviment de passar del Concert per a violí

núm. 1 de Bach a la Fantasia per a violí i orquestra en Do major, op 131 de Schumann (tots dos primera audició de l’OBC). El concert acabarà amb l’Així parlà Zarathustr­a de Richard Strauss, el poema simfònic més impactant del romanticis­me.

DEL 15 AL 17/XII L’AUDITORI

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain