La Vanguardia (Català)

El Madrid fa un bon tiberi inesperat

El conjunt de Zidane signa una golejada en espera del Mundial de Clubs i la visita del Barça

- ALFRED BELLOSTAS

La visita del Sevilla, que abans del partit d’ahir estava igualat amb el Reial Madrid a la classifica­ció, es veia amb preocupaci­ó a l’equip blanc. Els andalusos, malgrat la baixa del seu entrenador, Eduardo Berizzo, que es recupera d’un càncer, havien demostrat ser un bloc ferri, capaç de crear problemes a molts rivals i continuar endavant, també, a la Lliga de Campions. Zidane ja havia avisat set dies abans, però, que no estava preocupat pels mals resultats després de l’empat a zero a San Mamés: “Els gols arribaran tard o d’hora; també els de Cristiano”, va dir l’entrenador francès. La seva esperança es va materialit­zar ahir en un primer temps tan esplèndid dels seus jugadors com desconcert­ant per part d’un adversari que ni va atacar ni es va defensar. Ni tan sols va donar una mostra del seu caràcter, i amb prou feines va fer faltes. Molt estrany.

La tarda va començar amb el lògic homenatge a Cristiano Ronaldo per la seva cinquena Pilota d’Or, que l’iguala amb Leo Messi. Va ser un preludi de festa del que vindria després. Tot va començar amb una acció molt desafortun­ada del Sevilla després d’una brillant aturada de Sergio Rico –titular, de forma inesperada, en comptes de David Soria–, que va desviar una bona rematada de Lucas Vázquez. En el córner resultant, la pilota impulsada per Kroos va acabar al cap de Muriel, que es va fer un embolic amb Kjaer i la va cedir a Nacho perquè aquest la controlés i marqués des de molt a prop amb l’esquerra. Tan sols s’havien disputat tres minuts i els madridiste­s ja havien aconseguit un objectiu que abans es presentava complicat. Amb l’1-0 el Madrid es va replegar i durant vint minuts no va veure la pilota. El Sevilla, molt lent, dominava, però el cert és que tampoc no va inquietar gaire. Una falta llançada per Banega i a la qual no hi va anar cap company va ser l’únic ensurt per a la defensa local, si és que pot emprar-se aquesta paraula per explicar una acció en què no hi va haver cap rematada contra la porteria de Keylor Navas.

Al Reial Madrid, queda dit, no li importava pas aquest escenari a la recerca d’un contraatac que li permetés ampliar el seu avantatge. El va trobar al minut 23 en una jugada conduïda per Marco Asensio, que va cedir en profundita­t per a Cristiano. El portuguès, en cursa, va entrar a l’àrea i va marcar per sota amb la dreta.

El segon gol va trencar totalment un Sevilla que ja s’havia mostrat molt poc competitiu, que jugava caminant i que arribava tard a totes les pilotes sense propietari. Qüestió d’actitud. Amb aquest panorama, el Madrid, després de moltes setmanes intranquil –en la jornada anterior de Lliga

NACHO VA OBRIR EL MARCADOR Muriel va regalar el gol al defensa al minut 3 i, a partir d’aquí, el Madrid ho va tenir molt fàcil

al Bernabeu havia guanyat amb problemes el Màlaga per un ajustat 3-2, el mateix resultat amb què dimecres havia superat el Borussia Dortmund amb un gol al tram final de Lucas Vázquez–, va olorar la sang i va decidir donar-se una golejada d’autoestima. Ho va tenir molt fàcil, ja que cada acció ofensiva tenia lloc sense cap oposició visitant. A la mitja hora Navas va tocar amb innocència una pilota amb la mà dins l’àrea quan defensava Marcelo i el col·legiat no va dubtar a assenyalar penal. Cristiano el va transforma­r amb fortuna, atès que el porter del Sevilla es va llançar bé i va tocar la pilota, però se li va acabar esmunyint per sota el cos.

El festival no va acabar aquí. El Madrid en volia més i el Sevilla estava disposat a facilitar-l’hi. En una altra pilota recuperada al centre del camp, Kroos va assistir Lucas Vázquez per la dreta i la centrada la va acabar enviant a la xarxa el mateix migcampist­a alemany, totalment sol a l’interior de l’àrea. Faltaven set minuts per al descans, però els blancs encara van tenir temps de tornar a marcar. Ho va fer un defensa, el marroquí Aixraf, amb un bon xut creuat després d’una assistènci­a de Benzema. El francès es va moure bé, però altre cop es va tornar a quedar sense veure porteria, tot i que ahir els aficionats no l’hi van recriminar. La seva millor oportunita­t va arribar en un segon temps que no va tenir cap història. Al minut 67 Marcelo va centrar amb mestria, però el francès va rematar de cap tan ajustat que la pilota va anar al pal.

Era evident que el partit havia quedat liquidat en el primer temps, i Zidane fins i tot va poder donar descans a tres peces bàsiques: Kroos, Modric i Cristiano.

El Mundial de Clubs espera ara el Reial Madrid, amb la final prevista per a dissabte vinent a Abu Dhabi. Després, i abans de l’aturada nadalenca, el Barça visitarà el Bernabeu en un enfrontame­nt de gran transcendè­ncia. Un triomf tornaria els blancs a la lluita pel títol, però una derrota podria apartar-los-en gairebé de manera definitiva.

ELS CANVIS DE ZIDANE A la segona part l’entrenador blanc va donar descans a Kroos, Modric i Cristiano Ronaldo

?? DANI DUCH ?? Cristiano Ronaldo encarant Sergio Rico abans de fer el primer dels dos gols que marcaria en el partit
DANI DUCH Cristiano Ronaldo encarant Sergio Rico abans de fer el primer dels dos gols que marcaria en el partit