La Vanguardia (Català)

La guerra eterna

Mourinho i Guardiola tornen a creuar els seus camins en el decisiu derbi de Manchester

- XAVIER G. LUQUE Barcelona

Old Trafford, dos quarts de sis de la tarda. El City de Guardiola, líder amb 8 punts d’avantatge, es presenta al santuari del United de Mourinho, que va segon. Si els blues guanyen els reds, la Premier quedarà gairebé vista per a sentència. Avui el City aspira a igualar el rècord de l’Arsenal del 2002: catorze victòries consecutiv­es. No perd un punt a la Lliga anglesa des del mes d’agost, quan només va poder empatar a l’Etihad davant l’Everton. El United actual també té el seu propi objectiu: ja encadena 40 partits sense caure a casa. Un més i superarà la marca del llegendari sir Matt Busby (entre el 1964 i el 1966). Ara bé, precisamen­t l’últim que va profanar Old Trafford va ser el City de Guardiola (1-2, setembre del 2016).

La confrontac­ió entre Pep i Mou ve de lluny. Amb els seus

PANORAMA

alts i baixos, ja que qui sol encarregar-se d’animar-la, el portuguès, es reserva per als moments que més li convenen. Aquesta vegada, jugant-se mitja Premier i fent-ho a casa, no s’ha mossegat la llengua: “Si alguna cosa no m’agrada gaire [del City] és que els seus jugadors perden l’equilibri amb facilitat. Una mica de vent i cauen”, va deixar anar. I encara més: per a Mourinho tots els flancs presumible­ment desprotegi­ts del rival són bons quan considera que li convé d’escalfar la prèvia d’un partit: “El llaç groc? No l’haurien de permetre. Si les normes l’autoritzen, ell és lliure de portar-lo, però no crec que el reglament permeti missatges polítics sobre el terreny de joc”, va comentar amb referència al símbol que reclama la llibertat dels dirigents catalans empresonat­s i que Guardiola llueix des de fa setmanes.

L’historial de partits oficials entre els dos entrenador­s deixa lloc a pocs dubtes. S’han vist les cares en 19 matxs, amb 8 victòries de Guardiola (entre Barça, Bayern i City), 7 empats i tot just 4 triomfs de Mourinho (entre Madrid, Inter, Chelsea i United).

Les quatre victòries del portuguès van ser per 1-2 al Camp Nou (en l’esprint final de la Lliga 20112012, que va guanyar el Madrid), 1-0 a la final de Copa de València (la del recordat arbitratge d’Undiano), 3-1 amb l’Inter a la Champions (després del desplaçame­nt fins a Milà amb autocar pels problemes aeris) i, ara fa un any, 1-0 a Old Trafford en un partit de Copa de la Lliga anglesa que Guardiola va disputar amb suplents com Maffeo o Aleix Garcia (avui al Girona).

Guardiola va fer la seva conferènci­a de premsa abans que Mourinho i, per tant, no va poder replicar cap de les acusacions del portuguès. Es va limitar a assegurar que es tracta d’“un partit important perquè és el United qui hi ha al davant, però no guanyarem o perdrem la Premier aquí”. Per això va reservar diversos titulars en l’intranscen­dent partit de Champions al camp del Xakthar, on va perdre per 2-1.

Al bloc red la baixa més significat­iva és la de Pogba, sancionat. “Per a nosaltres són tres punts; per a ells és una rivalitat bona i positiva”, rebla Mourinho, que podria tenir a la seva disposició, per fi, Zlatan Ibrahimovi­c.

 ?? GETTY IMAGES / GETTY ?? José Mourinho i Pep Guardiola, dos dels millors tècnics del món, altre cop cara a cara
GETTY IMAGES / GETTY José Mourinho i Pep Guardiola, dos dels millors tècnics del món, altre cop cara a cara

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain