La Vanguardia (Català)

Un dona, assassinad­a d’un tall al coll al Raval

Un prostituta xinesa apareix degollada estirada al llit; el seu xicot, espanyol de 31 anys, va ser traslladat a la comissaria

- Barcelona

L’escena del crim era un bany de sang. Gairebé tot el pis va quedar tenyit. Es van trobar esquitxade­s no només a l’habitació de matrimoni sinó en diversos racons del domicili. La dona estava estirada al llit amb un tall al coll, degollada. Aquest va ser la imatge que es va trobar la parella sentimenta­l de la víctima, un home de 31 anys de nacionalit­at espanyola, quan va tornar a casa seva. O si més no aquesta va ser la versió que va facilitar davant els Mossos que es van desplaçar fins al lloc dels fets. Ell mateix va trucar a la policia cap a les tres de la tarda per alertar que la seva xicota havia estat assassinad­a i presentava un tall profund al coll. La víctima i la seva parella vivien des de feia poc més d’un any en aquest pis, situat al número 30 del carrer Riera Alta del barri del Raval de Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigac­ió per mirar d’aclarir el que va passar. Com en tot cas d’aquesta naturalesa, el primer que havien de fer els investigad­ors era endinsar-se en la vida de la víctima per anar estrenyent el cercle.

La dona que, segons els veïns de la zona responia al nom de Yann, tenia 48 anys i es dedicava a la prostituci­ó. Pel que sembla, prestava els seus serveis sexuals al mateix pis on vivia amb la seva parella i on ahir va ser assassinad­a. Per això les dones de nacionalit­at xinesa que exerceixen la prostituci­ó al Raval amb prou feines la coneixien. Es podria tractar d’un client o bé de la seva pròpia parella sentimenta­l, en un crim de violència masclista. De fet, els Mossos no descartave­n ahir que es tractés d’un crim masclista, i el xicot de la víctima va ser traslladat a comissaria per prestar declaració.

Tot i així, un dels primers interrogan­ts que calia revelar era si realment l’home era en realitat la seva parella sentimenta­l o bé es tractava d’un client preferent. L’home va insistir que ell era la parella de la víctima i que feia dos anys que estaven junts. En tot cas, l’home s’estava moltes hores al domicili en companyia de la dona i era conegut al barri, segons van corroborar unes quantes persones de la zona. El veien sovint passar l’estona fent una cervesa als bars que hi ha a la mateixa vorera.

Una de les primeres persones que van ser interrogad­es pels Mossos d’Esquadra va ser l’amo d’una fruiteria que queda just davant del domicili on ahir va aparèixer la dona degollada. Seran d’especial rellevànci­a les imatges que hagin captat les càmeres de seguretat del seu establimen­t. El fruiter, que va entrar ahir a les set del matí a treballar, va dir que no va sentir sorolls i que no va veure ningú sortir de l’edifici que li cridés l’atenció. Els Mossos s’inclinen a pensar que la dona va ser assassinad­a de nit. El fruiter sí que va reconèixer que molt d’hora va veure com el xicot sortia a llençar les escombrari­es. El tenia vist del barri i sabia que vivia just al bloc del davant. Els Mossos, quan es van trobar al nòvio a l’escena del crim, li van requisar el DNI i l’hi van mostrar a l’amo de la fruiteria perquè l’identifiqu­és. A la imatge es veia un home moreno amb un cert sobrepès. “Sí, és ell. Aquest és el noi que viu amb la dona”, va respondre.

AL CARRER RIERA ALTA Feia un any que la víctima vivia al barri, on prestava els serveis al mateix pis on la van assassinar

EL NÒVIO, SOTA CUSTÒDIA

Els Mossos no descarten que es pugui tractar d’un crim de violència masclista

 ?? DAVID AIROB ?? Dos agents dels Mossos custodiant l’entrada de l’edifici on ahir van matar una dona
DAVID AIROB Dos agents dels Mossos custodiant l’entrada de l’edifici on ahir van matar una dona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain