La Vanguardia (Català)

Carla Simón

-

Carla Simón anima a acollir nens per salvar-los del desemparam­ent de criar-se en un entorn institucio­nalitzat. La cineasta, l’òpera prima de la qual, Estiu 1993, està nominada als Oscars, narra la seva experiènci­a quan va perdre els pares.

Redacció / Agències

El Govern francès va anunciar diumenge una retirada massiva de diverses llets infantils fabricades pel grup Lactalis, destinades a França i a mercats estrangers, entre els quals no hi havia en principi Espanya, a causa del risc de contaminac­ió per salmonel·la. Però ahir mateix Lactalis Nutrición Iberia va retirar diversos lots dels seus productes per a lactants del mercat espanyol com a mesura de precaució, “ja que s’han fabricat en la mateixa línia de producció que els lots de les marques franceses”.

Els lots afectats a Espanya pertanyen a les marques Damira, Sanutri i Puleva Bebé. La retirada es produeix malgrat que es no s’ha comunicat cap cas associat a Espanya. L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) va publicar ahir la llista dels lots i productes afectats d’aquests aliments per a lactants perquè si algú els té s’abstingui de consumir-los i els torni al punt de venda.

L’empresa va assegurar que “el consum de la resta de productes i lots de les marques Sanutri i Puleva Bebé és segur, incloent-hi tots els productes de llet líquida de la marca Puleva Pecas” que es fabrica en instal·lacions a Espanya.

Els productes de Lactalis que han causat infeccions per salmonel·la a nadons han sortit de la seva fàbrica de Craon (França). La retirada va ser ordenada per la mateixa companyia el 2 de desembre després que es constatés la infecció amb salmonel·la a França de 20 nadons de menys de sis mesos que havien consumit aquests productes. La setmana passada se’n van notificar cinc nous casos en lactants, uns dels quals havia consumit llet d’arròs, que no estava inclosa en els productes retirats.

Diumenge passat, el Ministeri d’Economia i Finances francès va publicar una llista de més de 600 lots retirats del mercat, prohibits per al consum i l’exportació. Els països afectats per lots que podrien estar contaminat­s eren: Algèria, el Regne Unit, Taiwan, Romania, Grècia, Bangla Desh, la Xina, el Perú, Geòrgia, el Pakistan i el Marroc.

La retirada afectava diumenge gairebé 7.000 tones de productes fabricats i productes potencialm­ent contaminat­s. Les últimes llistes de productes retirats anunciades ahir a Espanya i altres països ampliaran la quantitat afectada per aquest incident.

La salmonel·losi és una intoxicaci­ó alimentàri­a que va des de la gastroente­ritis lleu fins a infeccions més greus. Són potencialm­ent més perilloses per als nens petits, gent gran o persones amb sistemes immunològi­cs debilitats.

Segons el Ministeri d’Economia,

La companyia Lactalis retira més de 7.000 tones de productes després de la intoxicaci­ó de 25 nadons

les mesures preses pel grup des del 2 de desembre “no és probable que controlin el risc de contaminac­ió” per salmonel·la.

Ahir mateix es va descobrir que la factoria de Craon esmentada no només produïa llets infantils sota les marques pròpies de Lactalis, sinó que ho feia també per encàrrec per a altres marques, segons va apuntar una cadena de botigues holandeses que va retirar una sèrie de llets infantils pròpies.

“Com a mesura de precaució, Kruidvat ha aturat la venda de la fórmula infantil Kruidvat Extra Care H. A. 1 i la llet de fórmula infantil Kruidvat Extra Care H. A. 2 a las prestatges des del juny, va anunciar el canal en un comunicat de premsa dilluns. Kruidvat “va decidir prendre aquesta mesura perquè es va descobrir la contaminac­ió per salmonel·la al lloc de producció a França, on es produeix una de les matèries primeres” d’aquests dos productes.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain