La Vanguardia (Català)

Guillermo del Toro

‘La forma del agua’, del director mexicà, aconseguei­x set nominacion­s

- Barcelona

El mexicà Guillermo del Toro s’erigeix com el gran vencedor en les nominacion­s als Globus d’Or, en què el seu film La forma del agua aconseguei­x set candidatur­es, entre les quals la de millor director, per al mateix Del Toro.

Pot ser que, més que la perspicàci­a, sigui la mandra. Pot ser que la veritable transcendè­ncia dels Golden Globes, que ahir van entronitza­r La forma del agua amb set candidatur­es, resideix en la seva capacitat de delimitar el camí que porta als Oscars. Segur que els 8.400 acadèmics amb dret de vot en els Oscars –les nominacion­s dels quals es faran públiques el proper 23 de gener– es miraran amb molta atenció aquestes candidatur­es, decidides tan sols pels 89 components de l’Associació de la Premsa Estrangera a Los Angeles.

El cert és que l’encantador­a pel·lícula de Guillermo del Toro –l’estrena espanyola està prevista per al 16 de febrer–, tan plena de màgia com de sentit crític, es mereix totes les candidatur­es. Entre elles, millor pel·lícula dramàtica; millor director, per al mexicà, i millor actriu protagonis­ta per a Sally Hawkins, que sense pronunciar ni una paraula (no pot parlar: és muda), s’erigeix en un personatge encantador, d’aire chaplinesc.

Com també es mereix les seves sis nominacion­s Tres anuncios a las afueras, de Martin McDonagh, amb una prodigiosa Frances McDormand, nominada en la categoria de millor actriu. Film de dolor acumulat (per la mort de la filla), justícia i revenja, reconegut en el passat festival de Venècia amb el premi al millor guió, el mateix festival que va premiar amb el Lleó d’Or, el primer premi del certamen, Guillermo del Toro per la mateixa La forma del agua.

Los papeles del Pentágono, al seu torn, dirigida per Spielberg, un drama sobre les topades i patiments que va haver de suportar Katherine Graham per mantenir la propietat del Washington Post en els moments del Watergate, s’alça, al seu torn, amb sis nominacion­s.

Els guanyadors de la 75a edició dels Globus, que reben la delicada atenció de les majors del cinema, es faran públics el proper 7 de gener en una gran gala amb la presència del tot Hollywood.

 ??  ??
 ?? FOX SEARCHLIGH­T PICTURES ?? Sally Hawkins en una escena de La forma del agua de Guillermo del Toro
FOX SEARCHLIGH­T PICTURES Sally Hawkins en una escena de La forma del agua de Guillermo del Toro
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain