La Vanguardia (Català)

Abstracció total

- Barcelona

L’any Guinovart, artista del qual ara es commemoren els deu anys de la seva mort, revisarà les múltiples facetes de la seva prolífica producció a través d’un programa d’exposicion­s monogràfiq­ues que culminarà amb una àmplia panoràmica de la seva obra.

Del micro al macro. L’any Guinovart, artista que avui fa deu anys que va desaparèix­er, revisarà les múltiples facetes de la seva prolífica producció a través d’un programa d’exposicion­s monogràfiq­ues que culminarà, ja el 2019, amb una àmplia panoràmica de tota la seva obra, a la Fundació Vila Casas, amb Llucià Homs i Marko Daniel, el nou director de la Fundació Miró, com a comissaris.

Impulsat per la Fundació Privada Espai Guinovart Agramunt, l’any Guinovart vol reparar la falta d’atenció que ha rebut la seva persona i la seva obra en els últims anys, oferint noves lectures i reactivant la projecció internacio­nal de què va gaudir en vida. Els dos grans museus de la ciutat, el Macba i el MNAC, sumen tres obres, segons Maria Guinovart, filla de l’artista i presidenta de la fundació, que confia que aquest sigui el primer any de molts altres anys d’artistes que no estan reconeguts com cal. “Vivim en un país que es mou per exclusió, com si només pogués existir un únic artista, incapaços de defensar tot el potencial que tenim”. “Si no els reivindiqu­em, el corró de la història passarà per sobre”.

Amb l’objecte d’aquest esperat redescobri­ment, tant per als textos de la publicació que acompanyar­à l’efemèride com per a l’esmentada exposició retrospect­iva, s’ha buscat la mirada d’una nova generació d’especialis­tes internacio­nals. L’any Guinovart, que té com a comissari Àlex Susanna i compta amb logo de Miquel Milà, arrenca avui mateix amb la inauguraci­ó a L’Harmonia de l’Hospitalet d’una mostra dedicada als seus cartells. El Guinovart més sensual i eròtic es mostrarà en la Fundació Antiga Caixa Terrassa; l’Institut Francès de Barcelona reunirà les peces que va realitzar durant la seva estada a París el 1953; el Museu d’Art de Girona rastrejarà els seus referents i, entre d’altres, el seu vessant escultòric es desplegarà pel Poble Espanyol de la mà de la Fundació Fran Daurell.

A més de nombroses activitats, l’efemèride, el pressupost de la qual ascendeix a 87.000 euros, posarà en circulació més de 500 obres.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain