La Vanguardia (Català)

El malvat de la pel·lícula

Les queixes de Mourinho provoquen un aldarull al final de l’United-City

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

José Mourinho, especialis­ta a provocar situacions de tensió quan menys s’espera, va tornar a fer-ho després de l’enfrontame­nt de diumenge entre el seu equip, el Manchester United, i el Manchester City de Pep Guardiola, als jugadors del qual va retreure la forma com havien celebrat la victòria.

El refrany geni i figura fins a la sepultura li va com l’anell al dit a José Mourinho, especialis­ta a provocar situacions de tensió quan menys s’espera. L’enfrontame­nt d’abans-d’ahir entre el Manchester United i el Manchester City, a Old Trafford, va culminar amb la victòria de l’equip de Pep Guardiola, líder imparable en la Premier amb 11 punts d’avantatge sobre els reds. Al terreny de joc no hi va haver cap polèmica especial més enllà de les accions habituals en un partit de futbol. Fins i tot en acabar el duel l’entrenador català es va abraçar amb el portuguès abans que tots dos es dirigissin cap als vestidors. Allà, tot i això, va finalitzar la cordialita­t d’una manera inesperada.

A Mourinho no li va agradar la celebració dels jugadors del City i així els ho va fer saber, recriminan­t-los l’actitud i demanant respecte. Al portuguès li molestaven els crits, lògics després d’una victòria important, i també la música. Però de les paraules es va passar ràpidament als fets, en els quals van participar alguns jugadors dels dos conjunts, el mateix Mourinho i diversos membres tècnics dels dos clubs. Encesa l’espurna, primer hi va haver insults i després empentes, fins que també van començar a volar diferents objectes com ampolles de llet i d’aigua. Una de les primeres va poder impactar –un fet a què alguns mitjans de comunicaci­ó donen credibilit­at, mentre que d’altres ho neguen– en l’entrenador portuguès, mentre que Mikel Arteta, assistent de Guardiola, va acabar amb una cella trencada. Segons ha transcendi­t, l’incident va ser curt de durada –al voltant de dos minuts–, però molt tens. Així, Mourinho va criticar el brasiler Ederson, porter del Manchester City, pel temps que havia perdut durant el partit, en una baralla en la qual hi va haver molts insults en portuguès. Lukaku, per la seva banda, va tenir un paper molt actiu en el llançament d’ampolles.

El contratemp­s es va anar diluint i Mourinho es va dirigir a continuaci­ó al vestidor arbitral per censurar també algunes de les decisions de Michael Oliver. La Federació Anglesa ha obert una investigac­ió sobre tot el succeït.

Després de molts anys en el centre dels embolics, Mourinho va ser capaç d’atendre els mitjans de comunicaci­ó amb normalitat, com si no hagués passat res. Acostumat a múltiples conflictes que ell mateix provocava –la tensió va embolicar les relacions entre el Barcelona i el Madrid quan el tècnic de Setúbal era al club blanc com a tàctica per desestabil­itzar el rival i soscavar el seu domini futbolísti­c–, el tècnic no va tenir objeccions en reconèixer que el títol està “probableme­nt” sentenciat a favor dels citizens, “un molt bon equip que, a més, té la fortuna necessària. Els déus del futbol estan amb ells”.

D’altra banda, Guardiola va tornar a referir-se al llaç groc per dir que “si la UEFA, la FIFA o la Premier League em volen sancionar per portar el llaç, endavant. Però ells, especialme­nt els Jordis, són a la presó. Només demanaven de votar, no ho oblideu. El porto especialme­nt per dues persones que defensaven una cosa com votar. Per ser a la presó has d’haver fet una cosa greu. I mentre siguin allà tindran tot el meu suport. Ja fa més de 60 dies que són a la presó”.

En la disputa hi va haver insults, empentes i llançament­s de diverses ampolles

 ?? MICHAEL REGAN / GETTY ?? Otamendi recrimina una jugada a Ander Herrera en presència de Fernandinh­o, Walker, Lukaku i el col·legiat Oliver
MICHAEL REGAN / GETTY Otamendi recrimina una jugada a Ander Herrera en presència de Fernandinh­o, Walker, Lukaku i el col·legiat Oliver

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain