La Vanguardia (Català)

Jordi Hernández Borrell

- RAÚL MONTILLA Badalona

El ja exdirector de l’Institut de Nanociènci­a i Nanotecnol­ogia de la UB, el professor universita­ri Jordi Hernández Borrell, ha protagonit­zat un vergonyós incident en difondre un tuit en què qualificav­a d’“ésser repugnant” el socialista Iceta.

El candidat del PSC, Miquel Iceta, va fixar com una de les prioritats “del seu mandat” la posada en marxa d’un programa per erradicar la pobresa infantil. “Per poder ser dignes... I ja sé que no és parlar del procés”, va apuntar el dirigent socialista, que es va comprometr­e a “fer política” i, en menys d’un any, resoldre “25 o 30” de les 45 demandes” –va excloure la del referèndum– que l’expresiden­t Carles Puigdemont va plantejar al president Mariano Rajoy.

Iceta ho va dir durant un míting de Badalona en què també van participar el dirigent local Àlex Pastor, així com l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i l’exministre Ángel Gabilondo. “Mentre es parlen de moltes coses i d’altres no, les despeses de les famílies pugen i els sous no”, va manifestar Iceta, que va insistir en la necessitat de parlar d’altres coses que no siguin la independèn­cia, com el corredor mediterran­i o rodalies. En la mateixa línia es van expressar Parlon i Gabilondo .

El míting de Badalona va ser la cirereta a una jornada electoral, ahir, desagradab­lement agitada, en què la Fiscalia Provincial de Barcelona va incoar d’ofici diligèncie­s per un presumpte delicte d’odi contra el professor universita­ri i exdirector (va dimitir) de l’Institut de Nanociènci­a i Nanotecnol­ogia de la UB, Jordi Borrell, per haver fet diversos insults, gran part de contingut homòfob, contra el dirigent socialista.

Iceta va lamentar l’acció de Borràs, encara que va decidir no portar el cas a la Fiscalia després que el professor es disculpés. Aquests atacs van mobilitzar el col·lectiu LGTBI del partit; en el míting del vespre, Parlon va arribar-ne a responsabi­litzar Carles Puigdemont. “Quan assenyala amb el dit els alcaldes, provoca un efecte en cadena que fa que un professor d’universita­t s’atreveixi a frivolitza­r i insultar el nostre candidat”, va dir l’alcaldessa.

D’altra banda, dos militants de les joventuts van ser agredits per desconegut­s a l’Hospitalet de Llobregat, quan diumenge a la nit estaven penjant cartells electorals a l’avinguda Carrilet. Dues persones els van increpar per ser socialiste­s i una noia va rebre una empenta d’un, mentre que un jove li van clavar un cop de puny i una puntada de peu al crit de “Visca Terra Lliure!”. Els joves agredits van presentar una denúncia davant dels Mossos.

D’altra banda, la presidenta de les Balears, Francina Armengol, s’afegirà avui a la campanya, mentre que diumenge en l’acte central, a més del líder del PSOE, Pedro Sánchez, està prevista també l’assistènci­a de l’expresiden­t José Luis Rodríguez Zapatero.

La Fiscalia obre diligèncie­s per insults contra el líder del PSC, que es va estimar més no demandar

 ??  ??
 ?? ANDREA ZAMORANO / ACN ?? Iceta ahir entre Parlon i Gabilondo
ANDREA ZAMORANO / ACN Iceta ahir entre Parlon i Gabilondo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain