La Vanguardia (Català)

ERC es referma en la via unilateral com a pla B i insta Rajoy a negociar

-

“A Rajoy només cal dir-li que si no vol que hi hagi mesures unilateral­s, que no s’aixequi de la taula de negociació”. Ahir Marta Rovira, número dos d’ERC, va evitar perífrasis com “fer república” o “sense permís”. L’advertènci­a de la secretària general dels republican­s al president del Govern espanyol va arribar poques hores després que aquest assegurés que, si el nou Govern sorgit del 21-D torna a apostar per la via no pactada, haurà de “prendre decisions”, sense especifica­r res més, però donant a entendre que tornaria a aplicar l’article 155 de la Constituci­ó.

De fet, les afirmacion­s diumenge en plena campanya electoral del número quinze d’ERC per Barcelona, Toni Castellà, i de la mateixa Rovira, amb les quals van subratllar que si el Govern espanyol no s’avé al diàleg ERC estaria disposada a la via unilateral com a pla B, també van tenir resposta per part de la CUP. El número cinc de la llista dels anticapita­listes per Barcelona, Jordi Salvia, va aplaudir aquest posicionam­ent, tot i que alhora va confiar que els republican­s no estiguin parlant en clau electorali­sta i que no estiguin “enganyant”.

Ahir també ERC va deixar clar que rebutja la idea de Xavier Domènech, cap de llista de Catalunya en Comú, de formar un tripartit amb el PSC si els republican­s abandonen la unilateral­itat. La proposta va morir tal com va néixer, ja que va ser Gabriel Rufián, diputat al Congrés, qui es va ocupar d’esvair dubtes en el míting a Sant Carles de la Ràpita, ciutat natal de l’exsecretar­i d’Hisenda Lluís Salvadó: “No pactem amb carcellers ni amb espoliador­s”.

Amb tot, Esquerra continua afegint al·licients a la seva campanya. L’últim, la incorporac­ió en els mítings dels exmembres de Podem Catalunya i exdiputats al Parlament Albano-Dante Fachin i Àngels Castells. El primer ho farà avui en un acte al Casinet d’Hostafranc­s, mentre que la segona ja va prendre part de la campanya ahir a Castelldef­els. ERC i la CUP havien provat fins l’últim moment de sumar Fachin a les seves llistes, però finalment es va mantenir al marge. Tanmateix, es dona la circumstàn­cia que l’ex-secretari general de Podem Catalunya també intervindr­à en mítings de la CUP, demà a Lleida i diumenge a Girona.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain