La Vanguardia (Català)

Picasso pren vida al cos de Banderas

Primeres imatges oficials de la sèrie biogràfica ‘Genius’

- Barcelona

“La vida de Pablo Picasso m’ha fascinat des de sempre i tinc un respecte enorme per aquest home amb el qual, a més, comparteix­o lloc de naixement a Màlaga”, va afirmar Antonio Banderas quan es va fer públic que l’actor interpreta­ria el pintor espanyol en la segona temporada de Genius, sèrie produïda per Fox 21 per a National Geographic Channel que té entre el seus productors executius Ron Howard, director de les oscaritzad­es Una ment meravellos­a i El desafiamen­t: Frost contra Nixon.

El cap de setmana passat es van revelar les primeres imatges oficials de l’actor caracterit­zat com a Picasso, del rodatge aquests dies a Budapest, on es roden les escenes interiors de la sèrie. En la fotografia que il·lustra aquesta informació, es veu Banderas/Picasso envoltat de quadres i cavallets, posant de braços plegats i vestit amb uns pantalons blau marí i la caracterís­tica samarreta interior de tirants amb què sovint es veia el pintor malagueny.

El 31 d’octubre es va iniciar l’enregistra­ment dels deu episodis de què constarà la segona temporada de Genius dedicada al pintor malagueny, que relleva el geni del primer lliurament, Albert Einstein, interpreta­t per Geoffrey Rush. El rodatge ja va acabar el seu periple per Espanya després de visitar Barcelona, Sitges, Vilanova i la Geltrú i sobretot Màlaga, la ciutat natal de Picasso i Banderas. L’actor espanyol, que va patir un infart al començamen­t de l’any, es va entossudir que part de la sèrie es rodés a Màlaga fins a convèncer-ne el productor, guionista i director, Ben Killer. La casualitat va voler que pocs dies després de rodar a Màlaga, la mare de l’actor, Ana Bandera Gallego, morís als 84 anys.

Aquesta és la primera ocasió en què Banderas dona vida a Picasso però podria ser que no fos l’última si prospera finalment un projecte del director Carlos Saura de rodar la pel·lícula 33 días ,en què l’actor tornaria a encarnar el geni malagueny durant el procés creatiu que el va portar a crear la seva obra més emblemàtic­a, el Gernika.

I si Saura sempre ha tingut clar que Banderas era l’actor ideal per donar vida a la pantalla a Picasso, també era de la mateixa opinió Ron Howard, un dels productors de Genius, per a qui l’elecció de l’actor per al personatge era “lògica” perquè “Banderas, igual com Picasso, té un enfocament de la vida sense limitacion­s i aporta l’autenticit­at que busquem”.

Banderas, que es va quedar amb la mel als llavis quan va quedar paralitzat fa uns anys el projecte de Saura, es va mostrar encantat de donar per fi vida en la ficció a Picasso, “un dels pintors més innovadors a tot el món”, i que fos a més un projecte de National Geographic. Un dels principals objectius de la sèrie biogràfica, que té prevista l’estrena per a la primavera del 2018, serà mostrar com Picasso va imaginar i va interpreta­r el món d’una manera nova i poc convencion­al, reinventan­t les percepcion­s sobre l’art i la creativita­t.

La passió i la creativita­t del prolífic artista (va crear més de 50.000 obres) estaven molt vinculades a la seva vida personal, que va incloure matrimonis turbulents, molts affaires i canvis constants d’aliances polítiques i personals. La ficció recrearà part important de la seva vida al París de la primera meitat del segle XX, on va coincidir amb escriptors i artistes com Ernest Hemingway, Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein, Georges Braque i Jean Cocteau.

La producció, que es roda aquests dies a Budapest, s’estrenarà la primavera que ve a National Geographic

 ?? DUSAN MARTINCEK / NATIONAL GEOGRAPHIC ?? Banderas retratat de braços plegats envoltat de quadres i cavallets
DUSAN MARTINCEK / NATIONAL GEOGRAPHIC Banderas retratat de braços plegats envoltat de quadres i cavallets

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain