La Vanguardia (Català)

Aulafilm porta el cinema a les aules amb una oferta de 105 pel·lícules

- Madrid

Els alumnes dels centres educatius espanyols de tots els nivells disposen des d’ara d’una plataforma d’accés immediat al cinema, tant en línia com a través de sessions programade­s en sala. El projecte es denomina Aulafilm i arrenca amb una oferta de 105 títols, majoritàri­ament europeus i espanyols. La iniciativa, llançada per l’empresa Las Espigadora­s, té el suport del Ministeri d’Educació, l’Acadèmia de Cinema i diverses de producció, distribuci­ó i exhibició.

El catàleg de films inclou des de clàssics com El noi (Charles Chaplin), Adiós muchachos (Louis Malle) o El verdugo (Luis García Berlanga) fins a cintes més o menys recents i populars com Intocable (Toledano i Nakache) o Good Bye Lenin! (Wolfgang Becker), passant per documental­s com Cantábrico o Guadalquiv­ir (Gutiérrez Acha).

La plataforma ja és operativa a tot l’Estat –després d’una experiènci­a pilot a Madrid i Extremadur­a– i neix amb vocació d’eina educativa. Es tracta de facilitar l’“alfabetitz­ació mediàtica i fílmica” dels alumnes, així com d’explotar el potencial del cinema com a “element transversa­l” educatiu, com un “estímul potent capaç de despertar la curiositat dels nens i les nenes per qualsevol matèria”. Altres objectius són “combatre la desigualta­t d’oportunita­ts d’accés a la cultura”, ja que el projecte s’aplica tant a les ciutats com a l’àmbit rural, i “crear nous públics demandants d’un cinema més divers”.

Les sessions concertade­s en sala costaran 5 euros per alumne, mentre que les subscripci­ons dels centres a la plataforma en línia tenen un preu de 14,5 euros anuals per cap.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain