La Vanguardia (Català)

Al febrer no és el mateix

- Santi Nolla

La Champions hiberna dos mesos. La màxima competició continenta­l no torna fins a mitjans de febrer perquè les lligues del nord i part del centre d’Europa s’aturen pel fred. Els equips alemanys s’havien acostumat a venir a Maspalomas o al sud d’Andalusia, fins que Qatar en va temptar algun, com el Bayern de Munic per exemple, a fer la pretempora­da hivernal al seu país. Mentre a la Premier League es juga el boxing day (competició el dia de Sant Esteve) a la Bundesliga descansen. Els anglesos sempre han pensat que no fer festa durant aquestes dates ha pogut perjudicar els seus clubs a la Champions i que en canvi ha beneficiat als alemanys, però l’estadístic­a en els últims deu anys l’únic que deixa clar és que els màxims campions han estat els dos equips del pont aeri: Barça i Madrid, cada un amb tres títols en la dècada. Però els clubs poden canviar de novembre a febrer.

Entre d’altres qüestions perquè poden fitxar. L’Atlètic de Madrid no s’ha classifica­t per als vuitens, però al febrer podrà comptar amb dos grans futboliste­s més com Diego Costa i Vitolo. Si en aquesta primera fase s’ha vist la necessitat d’apuntalar algun lloc es pot fitxar, la qual cosa pot variar la fisonomia dels equips. Febrer no és el mateix.

El Barça, actualment, està molt bé i el Chelsea flaqueja. El PSG ho lidera tot i el Madrid està irregular. Caldrà veure com arriben d’aquí a dos mesos.

Morata, un madridista, apuntarà el Barça, mentre Neymar, l’antiga figura blaugrana, s’enfrontarà al

Morata i Neymar amenacen el pont aeri en un torneig els clubs del qual poden ser molt diferents dos mesos després

Madrid en un Santiago Bernabeu el públic del qual l’observarà amb lupa per veure si realment ha de ser el futbolista amb qui Florentino comenci l’etapa post-Cristiano Ronaldo. Una derrota de qualsevol dels dos portarà acompanyad­a la paraula fracàs.

El xeic qatarià ha dissenyat un equip per a la Champions, per guanyar la Copa d’Europa. Caure a vuitens de final seria difícilmen­t comprensib­le. El Madrid en porta dues de consecutiv­es, és l’actual campió i sortir a la primera suposaria un dur cop moral.

Però un dels dos caurà segur i tots dos porten escrita l’etiqueta de favorits en aquesta Champions. Els que passin del doble duel bomba seran els candidats més ferms per a la conquesta de la Copa d’Europa al costat d’un Manchester City al qual li ha tocat el caramelet (Basilea) del sorteig. Josep Guardiola ja és als quarts, Barcelona i Reial Madrid s’ho hauran de treballar. I molt. I tractar que l’equip estigui millor al febrer, que és quan comença el més pelut.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain