La Vanguardia (Català)

Entre copes

Rafael Nadal rep la seva segona gran rèplica del trofeu Godó

- SERGIO HEREDIA

Sigui benvingut al museu. El visitant sembla que estigui a Star Wars. Rafael Nadal, convertit en un holograma, li està parlant. En quatre idiomes, li diu: –Benvingut al museu. L’holograma rep al curiós, que ara entra al museu de Rafael Nadal a Manacor. Hi ha més sorpreses. Una moto del difunt Ángel Nieto. El bòlid amb què Fernando Alonso guanyava el seu primer Mundial d’F-1. Unes botes firmades per Pau Gasol. Una bicicleta de Miguel Indurain. A la mateixa vitrina conviuen la samarreta de Messi i la de Cristiano Ronaldo...

I desenes de trofeus. Tots els que en la seva carrera ha recollit Nadal. Des d’ahir, també hi ha una segona gran rèplica del torneig Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó.

Javier Godó, comte de Godó, va fer lliurament del trofeu. Va viatjar en companyia dels seus fills, Carlos i Ana Godó, i de les cares visibles del torneig, Albert Agustí (president del RCTB-1899) i Albert Costa (director). Rafael Nadal va rebre el grup i va liderar el passeig pel lloc.

Després, tots ells van tenir una xerrada distesa. Nadal ja compta dotze copes del torneig barceloní. Són les deu copes de mida petita i les dues grans rèpliques, una per cada cinc títols.

“Em fa molta il·lusió aquest segon gran trofeu aquí, però ja no n’hi haurà més”, va dir Nadal. Es referia al fet que necessitar­ia cinc títols més a Barcelona per recollir una tercera rèplica.

“Hauràs de dedicar més espai a les vitrines perquè estic segur que no s’acaba amb aquests deu trofeus”, li va contestar Albert Agustí.

Javier Godó va fer broma amb la qüestió. Va dir que s’havia proposat de blindar les grans rèpliques, evitar que ningú no pogués emportar-se-les fàcilment. “Però amb tu no ha estat possible”, li va dir a Nadal. Entre el 2005 i el 2017, el balear s’ha endut el trofeu en deu ocasions, una xifra que cap altre tennista en la història del tennis no ha assolit mai en cap competició del calendari.

Més enllà de les paraules, és evident

Els que ahir el van veure entrenar-se a Manacor van advertir que Nadal ja està refet de les molèsties

que Rafael Nadal (31) pensa seguir endavant. Ho demostra el seu rendiment en aquest magnífic 2017, l’any del seu retorn al liderat del circuit ATP. Però també la intensitat amb què s’està entrenant en aquest interval entre competicio­ns.

Després d’haver-se retirat en l’últim torneig de mestres, conseqüènc­ia d’una sobrecàrre­ga al genoll dret, ahir hi va haver qui el va veure entrenar-se a la màxima intensitat en el centre d’entrenamen­t de Manacor, annex al seu museu. Treballant en una pista coberta, a l’empara de l’intens vent del dia, Nadal es va buidar. Ho va fer al matí, hores abans de l’acte al museu.

La seva reaparició es produirà a finals de mes, en el Mudabala World Tennis Championsh­ip, un torneig d’exhibició que se celebra a Abu Dhabi. Està previst que jugui el 29 de desembre: s’enfrontarà al guanyador del Thiem-Carreño, que s’haurà disputat la vigília. A la setmana següent, Nadal ja serà a Brisbane. En l’horitzó, a Melbourne, ja apareix l’Open d’Austràlia, el primer Grand Slam de l’any.

 ?? BARCELONA OPEN BANC SABADELL ?? Javier Godó, comte de Godó, Rafael Nadal i Albert Agustí, president del RCTB, ahir a Manacor
BARCELONA OPEN BANC SABADELL Javier Godó, comte de Godó, Rafael Nadal i Albert Agustí, president del RCTB, ahir a Manacor

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain