La Vanguardia (Català)

Foment no rep cap oferta per auditar les radials

- ÓSCAR MUÑOZ

Ensopegada en els plans del Govern central per a les autopistes en fallida. El concurs per elaborar les due diligences operatives i legals prèvies a la seva relicitaci­ó ha quedat desert. Aquestes auditories s’adjudicara­n mitjançant un altre procedimen­t de caràcter restringit, que no endarrerir­an el procés, van aclarir ahir fonts del ministeri que dirigeix Íñigo de la Serna.

La Societat Estatal d’Infraestru­ctures del Transport Terrestre (Seittsa) preveu assumir les vuit concession­s en fallida, que exploten nou autopistes, entre les quals les radials de Madrid, i posteriorm­ent retornar-les a la iniciativa privada mitjançant una nova licitació. El procés es vol completar el 2018 per reduir el seu impacte en el dèficit. El consell d’administra­ció d’aquest ens empresaria­l de Foment va decidir el 27 de novembre declarar desert el concurs “al no haver-se presentat cap licitador”, segons va publicar ahir el BOE. Uns altres dos concursos –estudis de demanda de trànsit i de tarifes, i disseny dels plecs de la relicitaci­ó– segueixen endavant ja que compten cadascun d’ells amb cinc ofertes.

D’altra banda, les autopistes de peatge dependents de l’Estat incrementa­ran les seves tarifes un 1,91% de mitjana a partir de l’1 de gener. Aquesta variació resulta d’aplicar la fórmula automàtica de revisió anual que té en compte les evolucions de l’IPC i del trànsit. Es tracta de la primera alça en tres anys, després de la rebaixa del 0,4% d’aquest any, la del 0,6% de l’any passat i la congelació del 2015.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain