La Vanguardia (Català)

Els treballado­rs d’Iberia al Prat convoquen vaga

- JOSE POLO

Coincidint amb l’intens trànsit de la campanya de Nadal, el comitè d’empresa d’Iberia a l’aeroport de Barcelona-el Prat va convocar ahir tres jornades d’aturades parcials els dies 21, 22, 23 i 24 de desembre per “denunciar la sobrecàrre­ga de treball que pateix la plantilla”, segons va informar el sindicat UGT, majoritari en l’empresa, a través d’un comunicat.

Els treballado­rs reclamen un “pla industrial per a l’aeroport que contempli noves contractac­ions davant la falta de personal que comporta sobrecàrre­ga de feina”. Per UGT, la vaga és necessària “davant la falta de diàleg” de la direcció de l’empresa. El sindicat va afirmar que la companyia els deu als empleats “més de 7.000 hores de descans en devolució de dies” que precisamen­t no es poden realitzar per l’escassetat de treballado­rs.

“La vaga no és l’objectiu, sinó l’últim recurs per ser escoltats per la direcció d’Iberia a Madrid i assolir acords”, van insistir amb l’esperança de forçar l’empresa a negociar per solucionar el conflicte laboral. El comitè va recalcar que la seva intenció és “esgotar totes les vies possibles de diàleg i negociació amb l’empresa abans d’arribar a les aturades”. Per tant, es manté la porta oberta a una possible desconvoca­tòria.

En cas que s’acabi produint, la vaga es duria a terme durant uns dies amb un gran nombre de vols al Prat pels viatges que es realitzen per Nadal. Les

Les aturades seran entre el 21 i el 24 de desembre, en plena campanya de Nadal a l’aeroport

aturades serien de quatre hores en diferents franges horàries. Iberia, la plantilla al Prat de la qual està formada per una mica més de 2.000 persones, s’encarrega del servei d’assistènci­a a terra dels passatgers –el denominat handling– d’aquesta aerolínia i de Vueling, la que gestiona més vols al Prat. També realitza tasques de mantenimen­t aeronàutic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain