La Vanguardia (Català)

Covestro blinda el futur de la planta de Tarragona

Una inversió de 200 milions ampliarà un 30% la producció

- SARA SANS

En un any, les perspectiv­es de la planta de Covestro a Tarragona han donat un tomb. En cas d’haver-se materialit­zat els plans que a començamen­ts del 2016 va anunciar la multinacio­nal alemanya, la fàbrica d’MDI (que s’utilitza per produir material aïllant) estaria ara tancada. Al març es va concedir una pròrroga i es va garantir l’activitat fins al 2020 i ahir es va anunciar una inversió de 200 milions que blinda el futur de la planta.

Covestro construirà una fàbrica pròpia de clor –matèria primera clau– per assegurar-se el seu subministr­ament i ampliarà la producció d’MDI un 30%, amb la qual cosa s’assoliran les 220.000 tones a l’any (50.000 més que en l’actualitat). “Queda cancel·lada la pròrroga, aquesta inversió assegura el futur de les nostres instal·lacions de Tarragona i ens col·loca en una posició molt forta per al mercat nacional i europeu”, va explicar ahir el director general de Covestro a Espanya, Andrea Firenze. No en va el 90% de l’MDI que es produeix a Tarragona s’exporta a Europa, Àfrica i també Amèrica. La nova planta de clor, que incorporar­à l’última tecnologia, està previst que entri en funcioname­nt a finals del 2020. En paral·lel, l’any vinent es redactaran els projectes per poder ampliar la producció de la planta, una operació que culminarà a començamen­ts del 2022.

La inversió assegura el lloc de treball dels 215 empleats que Covestro té a Tarragona i que perillaven fins fa uns mesos. “A la nova planta de clor es treballarà per torns i suposarà una ampliació significat­iva de la plantilla, però que encara no podem concretar”, va afegir ahir Firenze. L’anunci de Covestro de tancar la planta a finals del 2017 va coincidir amb el que va fer Ercros, que actualment és el seu proveïdor de clor i que ha tancat la planta de Flix i una part de la de Vila-seca perquè utilitzava mercuri per obtenir aquest producte. Amb les instal·lacions d’Ercros de Vila-seca, que produeix clor a través de membranes, Covestro s’assegura el proveïment d’aquesta matèria primera fins que pugui produir-la a la seva pròpia planta. Segons Firenze, “l’increment de la demanda d’MDI des del 2016 i la millora de l’eficiència de la planta” han estat les raons que han desembocat en la inversió que assegura el futur de Covestro a Tarragona.

La multinacio­nal alemanya construirà una planta de clor que serà operativa d’aquí dos anys

 ?? VICENÇ LLURBA / ARXIU ?? Les instal·lacions de Covestro a la Canonja, Tarragona
VICENÇ LLURBA / ARXIU Les instal·lacions de Covestro a la Canonja, Tarragona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain