La Vanguardia (Català)

Almirall pagarà fins a 233 milions per un fàrmac per al precàncer de pell

- Barcelona

El grup farmacèuti­c Almirall va anunciar ahir un acord per adquirir la llicència d’un fàrmac contra la queratosi actínica, una malaltia considerad­a precancero­sa, pel qual pagarà fins a 275 milions de dòlars (233 milions d’euros) a la biotecnolò­gica nord-americana Athenex: 47 milions com a pagament inicial, 55 com a pagaments addicional­s en funció de la sortida al mercat i el desenvolup­ament d’indicacion­s addicional­s i 131 milions d’euros més en funció de les vendes que obtingui quan es comerciali­tzi.

El medicament, anomenat KX2-391, és un compost anticancer­igen per al tractament de queratosi actínica i altres afeccions de la pell, i amb l’acord Almirall compra la llicència per desenvolup­arlo i comerciali­tzar-lo als EUA i a Europa, incloent Rússia. El nou fàrmac està en fase III de desenvolup­ament (amb assajos clínics en humans), i Athenex continuarà sent responsabl­e de realitzar-los fins a obtenir l’aprovació de l’FDA, mentre que Almirall donarà suport als tràmits per aconseguir l’aprovació a Europa i Rússia.

Amb aquesta compra, Almirall tracta de reforçar l’àrea de dermatolog­ia als EUA, que opera amb la seva filial Aqua Pharmaceut­icals, que ha patit un cop duríssim després de sortir al mercat un genèric del seu medicament estrella contra l’acne, l’Acticlate, que reduirà les seves vendes en 64 milions d’euros anuals. La firma ha reestructu­rat també els projectes d’R+D, i recentment va abandonar la investigac­ió per desenvolup­ar un nou fàrmac per a la psoriasi de les ungles, denominat P3073, que tenia ja en fase 3, procedent de PoliGroup.

 ?? ARXIU ?? Fàbrica d’Almirall a Sant Andreu de la Barca
ARXIU Fàbrica d’Almirall a Sant Andreu de la Barca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain