La Vanguardia (Català)

BARCELONA ACOMIADA EL 2017 AMB AIRE PRIMAVERAL

LAS ALTES TEMPERATUR­ES VAN ANIMAR AHIR LA CONCURRÈNC­IA A LES PLATGES

- Redacció

El 2017 no ha estat un any plàcid per a Catalunya i, en particular, per a la seva capital. L’atemptat del 17 d’agost a la Rambla, les convulsion­s polítiques traslladad­es al carrer, l’alentiment d’alguns sectors de l’activitat econòmica l’últim trimestre fan que la major part de ciutadans tinguin motius sobrats per acomiadar aquest any i rebre amb un plus d’alegria el 2018. Locals de restauraci­ó i sales de festes presenten alts nivells d’ocupació, igual com els hotels. Aquests, a Barcelona, vorejaran el ple absolut aquesta nit, si bé durant l’última setmana han estat per sota de les xifres registrade­s fa un any.

Una de les notes més destacades d’aquesta nit de Cap d’Any a la capital catalana serà el reforç policial en l’entorn de l’avinguda Maria Cristina, escenari una vegada més de l’espectacle organitzat per l’Ajuntament per rebre l’any nou. De la mateixa manera, els últims dies també s’ha reforçat la tasca de prevenció de la Guàrdia Urbana, que ha dut a terme una campanya d’inspeccion­s als locals de pública concurrènc­ia que acolliran revetlles multitudin­àries per confirmar que compleixen amb tots els requisits de seguretat exigits. Igualment, s’estan duent a terme actuacions contra la publicitat no autoritzad­a en façanes i mobiliari urbà, sobretot la que podria incitar al consum indiscrimi­nat de begudes alcohòliqu­es. Al llarg de tot aquesta any, la Guàrdia Urbana ha fet un total de 1.221 actes d’inspecció en locals de pública concurrènc­ia de les quals han derivat 2.323 de- núncies.

El reforç policial, coordinat per Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, no només serà perceptibl­e a l’avinguda que dona accés a Montjuïc, on tindrà lloc la celebració oficial de les campanades, també es notarà en espais com la plaça Catalunya o la Rambla, on, de manera espontània, es continuen concentran­t grups de persones, entre les quals molts turistes, que trien els carrers del centre de Barcelona per començar l’any. En aquestes zones, igual com en els voltants de la plaça Espanya, també hi haurà un reforç de les brigades de neteja.

Un factor que des de fa ja molts anys ha contribuït decisivame­nt a reduir els sinistres i les incidèncie­s durant la nit del canvi d’any és el funcioname­nt del transport públic, i en particular el servei ininterrom­put del metro. En aquesta ocasió el suburbà sumarà 67 hores seguides de circulació, des de les 5 del matí d’ahir, dissabte, fins que acabi aquest servei especial, a les dotze de la nit de dilluns.

Aquest any, l’espectacle de la Font Màgica de Montjuïc presenta algunes novetats. La funció, dissenyada per Efímer, inclourà elements escenogràf­ics, pirotècnic­s, projeccion­s làser i una coreografi­a especial de les fonts pensada expressame­nt per a aquesta ocasió. Hi haurà, a més, un bloc especial dedicat a la figura i l’obra del compositor Carles Santos, recentment desaparegu­t. L’únic accés a la zona de celebració serà per la plaça Espanya. No es permetrà per les avingudes Rius i Taulet i Francesc Ferrer i Guàrdia.

L’avinguda Maria Cristina repeteix un any més com a escenari ‘oficial’ de les campanades

 ?? MANÉ ESPINOSA ??
MANÉ ESPINOSA
 ?? XAVIER CERVERA ?? Agents de la Guàrdia Urbana durant una de les inspeccion­s de sales de festa fetes els últims dies del 2017
XAVIER CERVERA Agents de la Guàrdia Urbana durant una de les inspeccion­s de sales de festa fetes els últims dies del 2017

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain