La Vanguardia (Català)

Buscant un revulsiu

El Fuenlabrad­a posa a prova la recuperaci­ó blaugrana

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

La victòria a Moscou davant el Khimki dona una alenada d’esperança al Barça Lassa, que segueix a la recerca de la regularita­t que li permeti recuperar el prestigi malgastat els últims mesos, un repte que passa per fer un bon paper en els quatre duels que els blaugrana hauran d’afrontar la primera setmana de l’any.

En vint temporades a l’ACB el Montakit Fuenlabrad­a no havia viscut mai una situació com la d’aquesta temporada. “Ha demostrat ser superior a tots menys al Reial Madrid”, diu Situat Alonso després de la victòria de divendres a Moscou. L’equip madrileny és segon a la classifica­ció, amb 10 victòries i 3 derrotes, i sense discussió s’ha convertit en la revelació espanyola gràcies a l’excel·lent feina del tècnic argentí Néstor García, que ha cohesionat un grup en què destaquen l’escorta Popovic (millor triplista de la competició, amb 37,2% de mitjana, i novè anotador, amb 14,8 punts per partit), els ales Eyenga (11,6 p, 4,8 r) i Smits (10,8 p, 4,8 r) i el pivot O’Leary (7,4 p, 4,8 r). Els madrilenys no han guanyat mai al Palau i volen treure profit del nerviosism­e barcelonis­ta després de dues derrotes consecutiv­es a casa (Tenerife i Gran Canària). “Néstor sempre ens diu que per aspirar al màxim hem de defensar bé”, comenta Eyenga, nascut a Kinshasa. El Fuenlabrad­a té la tercera millor defensa de l’ACB, amb una mitjana de 75,6 punts encaixats per partit, un repte per al Barcelona Lassa, sovint massa insegur.

El triomf davant el Khimki ha donat tranquil·litat a l’entorn blaugrana. El Barça el necessita per trencar la dinàmica perdedora i afrontar un calendari atapeït de partits –quatre en vuit dies–, començant pel d’aquest matí (12.30) davant el Montakit, per visitar després el Delteco (dimarts), rebre el CSKA Moscou (dijous) i viatjar el diumenge 7 a Sevilla per al duel davant el Reial Betis.

“En aquests partits cal repetir, quant a intensitat i treball, el que vam fer davant el Khimki”, assenyala el tècnic barcelonis­ta, satisfet que “a Moscou es veiés per primera vegada un equip de principi a fi, no com va succeir a Milà, Alemanya o Vitòria”. Segons la seva opinió, “la victòria suposa molt i ens marca el camí per aconseguir el que busquem”. També Navarro incideix en aquest aspecte: “La millora passa per ser més regulars. El que succeïa als entrenamen­ts no s’ha reflectit als matxs per diferents causes, però guanyar al Khimki, i fer-ho fora de casa, ens dona confiança”. Controlar l’ansietat serà clau en l’evolució del Barcelona Lassa, que ha de ratificar la propera setmana amb bons resultats la imatge que va oferir divendres.

 ?? MARISCAL / EFE ?? A Fuenlabrad­a l’argentí Néstor García ha connectat tant amb els seus jugadors com amb els aficionats
MARISCAL / EFE A Fuenlabrad­a l’argentí Néstor García ha connectat tant amb els seus jugadors com amb els aficionats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain