La Vanguardia (Català)

El tren de la Meca

-

El consorci espanyol encarregat de construir i gestionar l’AVE Medina-la Meca a l’Aràbia Saudita ha complert pels pèls amb els terminis per iniciar els viatges de prova, que durant dotze setmanes mostraran el mitjà de transport a diversos convidats i personalit­ats.

L’AVE la Meca-Medina, que construeix i explotarà un consorci d’empreses espanyoles, comença avui les seves operacions amb els primers viatges de demostraci­ó, segons fonts del consorci. Serà la primera ocasió en què el tren recorri els 450 quilòmetre­s de longitud de tota la línia i sense parades, cosa que suposarà una fita cap a la seva pròxima posada en marxa comercial, acordada amb Aràbia per al març del 2018. D’aquesta manera, el consorci ferroviari espanyol compleix in extremis el compromís amb les autoritats saudites de la posada en marxa abans de finals d’any.

Els viatges de demostraci­ó són trajectes en els quals no es transporta­ran viatgers comercials, sinó diferents classes de convidats pel consorci a fi de mostrar-los el funcioname­nt de la infraestru­ctura, els seus sistemes i el seu servei. En virtut d’aquest servei de demostraci­ó, es posaran en circulació dos trens per sentit cada divendres i cada dissabte de les pròximes deu o dotze setmanes.

El primer viatge de l’AVE del desert, el d’aquest diumenge, partirà de l’estació de Medina i acabarà a la Meca. Al aquest assistirà Rumaih Mohammed alRumaih, el president de la Saudi Railways Organizati­on (SRO), organisme públic àrab promotor del macroproje­cte. També hi aniran el president del consorci d’empreses espanyoles constructo­r de l’AVE, Jorge Segrelles, l’ambaixador d’Espanya al país, Álvaro Iranzo, i representa­nts de les firmes espanyoles que han participat en el projecte i altres autoritats saudites.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain