La Vanguardia (Català)

Canvi de xip

-

Se sol dir “any nou, vida nova”, però la vida, les més de les vegades, segueix igual el seu curs. És més, a les darreres eleccions vam votar continuïta­t i el panorama, és clar, costa d’amainar. No sé qui estableix l’univers de l’agenda: si els periodiste­s, els polítics o la ciutadania, però el cert és que corre pressa revisar-lo a fons. Encara no hem sortit gaire malparats del tema cansí i recurrent malgrat que als enfrontame­nts amb Madrid, cal sumar-hi els d’aquí, que tot i no ser molt visibles, separen la comunitat en dues meitats diferencia­des, motiu pel qual ara potser ens trobem encallats.

Penso que la globalitza­ció omnipresen­t porta aparellada un desig de singularit­zació i reafirmaci­ó que cristal·litza en tota mena de nacionalis­mes. L’encaix, el cafè per a tots, el procés o el que sigui se’ns continua resistint. Convindria, doncs, que aquest desig de singularit­zació se satisfés aprofundin­t en el nostre tarannà intern i no només en canvis administra­tius de conseqüènc­ies imprevisib­les .

Demano als nostres polítics que parin atenció i posin a la seva agenda la delicada situació interna i que hi posin remei. En tots aquests assumptes hi ha noves solucions per assajar.

IGNASI SANGENÍS VINTRÓ

Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain