La Vanguardia (Català)

Ser una bona mare avui és anar contracorr­ent

-

I els infants què? Què els hi estem ensenyant? Aquest Nadal he dit prou! M’he revelat i he posat un punt i a part. Vivim en una societat compulsiva i emmalaltid­a. Sempre en el més i més. Fins quan? I finalment ens engoleix l’espiral de la incongruèn­cia, de les insensates­es i de la inconscièn­cia. I això ens duu a pagar un preu molt alt a tots i sobretot als infants. I jo soc defensora acèrrima dels seus drets i de protegir les seves vulnerabil­itats, que amb el temps es convertira­n en fortaleses.

Educo amb l’exemple, no pas amb paraules i falses promeses. És en l’aquí i ara, moment a moment, amb cada acte, amb cada paraula, amb cada somriure... I això és força difícil i complicat, ja que tot va tant ràpid que requereix d’un gran esforç, molta humilitat, fermesa i perseveran­ça extrema.

Ser una bona mare avui és anar contracorr­ent. És plantar cara a les absurditat­s, a tot el que és irrellevan­t que ens arrossega, a retrobar i tenir cura dels valors que ens fan grans. Grans com a persones i no com a acumulador­s de bens consumible­s que ens debiliten en l’essència de ser bones persones.

On han anat a parar els valors humans? Què és el realment important de les festes nadalenque­s? I els nostres bens intangible­s, com ho estem fent per educar correctame­nt els infants?

Crec que hem de parar, hem de reflexiona­r molt seriosamen­t i repensar el que estem fent en tots els sentits. Perquè eduquem els nostres fills amb el que fem, diem, sentim, obviem, actuem i som. En cada moment, en cada lloc, en cada rol, en tot moment. Prenem consciènci­a, ells ens ho agrairan!

TERESA COSTA I GIRAUT

Alp

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain