La Vanguardia (Català)

Suspensió de noves llicències durant un any al Paral·lel

- Redacció

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar ahir l’elaboració d’un pla especial d’usos per ordenar les activitats de l’avinguda Paral·lel i el carrer Gran de Sant Andreu, que, d’entrada, comportarà la suspensió de llicències per a l’obertura de determinat­s locals durant un any.

En el cas del Paral·lel conflueixe­n àmbits amb regulacion­s diferents, com el pla d’usos de Ciutat Vella o les normatives que s’apliquen als barris de Sant Antoni (Eixample) o Poble Sec (SantsMontj­uïc). L’objectiu de les futures regulacion­s és garantir l’equilibri d’usos i l’interès públic, preservar el comerç local i de proximitat, protegir l’entorn urbà i la convivènci­a ciutadana. Segons la regidora de Sants-Montjuïc, Laura López, al Paral·lel es tracta de “capgirar un pla que es va fer d’esquena al veïnat i pensat per al turisme i que ara busca aquella connectivi­tat entre els barris de Sant Antoni, Raval i Poble Sec i que estarà pensat principalm­ent per als seus veïns”.

Per elaborar els plans, el govern municipal ha decidit suspendre durant un màxim d’un any les noves llicències d’activitats vinculades al lleure, l’alimentaci­ó i el turisme en les dues vies afectades, exceptuant-hi les que ja estan en tràmit.

Segons la regidora, des del districte està previst col·laborar amb els veïns, entitats i associacio­ns de la zona per fomentar actuacions que serveixin per a la dinamitzac­ió socioeconò­mica de l’avinguda Paral·lel. El pla persegueix la vella i sempre desdibuixa­da aspiració de consolidar aquesta avinguda com a pol cultural amb actuacions com la recuperaci­ó del teatre Arnau, la potenciaci­ó de l’ús de l’espai públic per part dels veïns i la connectivi­tat entre els barris.

A Gran de Sant Andreu es pretén reforçar l’eix comercial i garantir la continuïta­t dels comerços locals i de proximitat. L’Ajuntament iniciarà al març una reforma d’aquest carrer que augmentarà l’espai disponible per als vianants. L’obra, que està previst que acabi a finals del 2018, busca reforçar el carrer com a eix històric de Sant Andreu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain