La Vanguardia (Català)

Viure sense ‘Joc de trons’

En absència de la sèrie estrella, HBO Espanya prepara un potent 2018 amb ‘Britannia’, ‘Counterpar­t’ i ‘Mosaic’

- FRANCESC PUIG

HBO Espanya va celebrar fa un mes el seu primer aniversari i des de la plataforma es transmet satisfacci­ó per ser a prop de complir amb els ambiciosos objectius marcats en el seu desembarca­ment al mercat espanyol. Encara que la política de la companyia és no oferir dades sobre el seu nombre d’abonats, el CEO d’Europa, Hervé Payan, va afirmar a finals del 2017 que la plataforma estaria a punt d’arribar al milió d’usuaris a Espanya.

El 2018, HBO haurà de fer front a un any que la seva sèrie estrella Joc de trons no estrenarà nous episodis (la vuitena i última temporada arribarà el 2019). La plataforma assumeix aquesta absència amb una potent bateria d’estrenes i novetats de la mà de creadors com Steven Soderbergh, Danny Boyle o Alan Ball i d’actors com Sharon Stone, Tim Robbins, J.K. Simmons o Hilary Swank, que seran en la llista de títols que HBO Espanya estrenarà en els primers mesos de l’any com Britannia, Counterpar­t o Mosaic.

Precisamen­t Britannia (19 gener), una sèrie històrica coproduïda per Sky i Amazon sobre l’assalt de l’imperi romà al regne dels celtes, és una de les candidates a ser hereves del fenomen Joc de trons. Al capdavant del seu repartimen­t dos cares conegudes: David Morrissey (The walking dead), com el general Aulus, cap de l’exèrcit romà invasor, i Kelly Reilly (True detective) com la princesa celta Kerra.

Tres dies després s’estrenarà Counterpar­t (22 gener), un thriller de ciència-ficció amb rerefons metafísic. Ambientada a Berlín, la sèrie mostra dos universos alternatiu­s i tots els protagonis­tes tenen un doble en l’altra dimensió. Protagonit­zada pel guanyador de l’Oscar J.K. Simmons (Whiplash), que és un buròcrata gris en una vida i un alt càrrec d’espionatge en l’altra, la sèrie planteja reflexions sobre l’amor, la identitat i el que podia haver estat si...

El cineasta Steven Soderbergh és el director de Mosaic (23 gener), una història de passió, intriga i enganys protagonit­zada per Sharon Stone que gira entorn de la desaparici­ó d’una autora de llibres infantils una nit de Cap d’Any. Feia anys que Soderbergh buscava una nova fórmula narrativa i sembla que l’ha trobaba en Mosaic, on explicarà en cada episodi el punt de vista d’un protagonis­ta diferent.

Del creador de Luther, Neil Cross, arribarà la britànica Hard sun (6 gener), protagonit­zada per Jim Sturges i la model Agyness Deyn. La ficció, inspirada en la cançó Five years de David Bowie, és un drama policíac i preapocalí­ptic ambientat a Londres quan queden cinc anys per a l’eliminació del planeta.

Al febrer, un altre esperat retorn. Alan Ball, creador de A dos metros bajo tierra i True blood, estrenarà el drama familiar Here and now, protagonit­zada per dos actors de pes: Tim Robbins i Holly Hunter. Produïda per HBO i amb un to de tragicomèd­ia, la trama gira entorn de les complicaci­ons de tenir una família multiracia­l, amb tres fills adoptats i un de biològic.

Sense data concreta però dins del primer trimestre també arribarà Trust, una sèrie de Danny Boyle (Trainspott­ing, Slumdog millionair­e) amb Donald Sutherland i Hillary Swank en el repartimen­t, inspirada en la història real de John Paul Getty III, hereu de l’adinerada família que va ser segrestat el 1973 a Roma per la màfia.

HBO Espanya també acollirà una de les esperades estrenes de la cadena ABC per a aquest any: The crossing, una sèrie d’aventures i ciència-ficció que s’ha presentat com la nova Perdidos. El punt de partida té lloc quan un grup de refugiats arriba a través del mar a un petit poble nord-americà buscant asil. La guerra de què fugen passa en el futur.

Entrat l’any també serà el moment per a tres ficcions amb segell de la mateixa HBO: Heridas abiertas, inspirada a la novel·la de Gillian Flynn (Perduda) i amb Amy Adams com a protagonis­ta; Fahrenheit 451, adaptació de la popular novel·la de ciència-ficció de Ray Bradbury, i Succession, un drama sobre una família rica i disfuncion­al.

 ?? HBO ?? David Morrissey i Kelly Reilly protagonit­zen la sèrie Britannia que la plataforma estrena el 19 de gener
HBO David Morrissey i Kelly Reilly protagonit­zen la sèrie Britannia que la plataforma estrena el 19 de gener

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain