La Vanguardia (Català)

Telecinco estrena l’adaptació de la BBC del clàssic ‘Donetes’

El primer capítol de la sèrie es va emetre fa uns dies a la Gran Bretanya

- BARCELONA Redacció

La pel·lícula Donetes, que dirigís Mervyn LeRoy el 1949, va ser durant molts anys un clàssic per revisitar durant aquestes festes. Actualitza­nt la tradició, Telecinco estrena dilluns 1 de gener a les 16 hores una nova versió de la història basada en la novel·la homònima de Louisa May Alcott produïda per la BBC i el primer capítol de la qual es va emetre la setmana passada a la Gran Bretanya.

La showrunner britànica Heidi Thomas, creadora de l’aclamada sèrie ¡Llama a la comadrona !ésla responsabl­e d’aquesta nova adaptació d’un dels grans clàssics de la literatura dels Estats Units del segle XIX. La minisèrie de la BBC està protagonit­zada per Willa Fitzgerald, Maya Hawke (filla dels actors Ethan Hawke i UmaThurman), Annes Elwy i Kathryn Newton. El repartimen­t també té il·lustres veterans com Emily Watson (la matriarca de la família March), Michael Gambon (com el bondadós i milionari veí James Laurence) i Angela Lansbury (com la rica i rondinaire tieta Josephine).

La història de Donetes té lloc durant la guerra civil nord-americana i segueix quatre germanes al seu camí des de la infantesa fins a l’edat adulta. Sota la guia de la seva mare Marmee, les noies comencen a descobrir el que significa ser una dona a la societat dels Estats Units de mitjans del segle XIX: els marcats rols de gènere, les rivalitats fraternals, el primer amor, les pèrdues familiars i el matrimoni.

La trama comença quan les germanes March i la seva mare es preparen per a un Nadal sense regals i sense el seu pare, un capellà l’exèrcit de la Unió que es troba al front. A mesura que comencen a apreciar la importànci­a dels petits detalls de la vida, les qua tre joves entaulen una nova amistat amb Laurie, el seu nou i encantador veí, i el seu tutor, John Brooke.

 ?? BBC ?? La imatge promociona­l de la minisèrie amb la família protagonis­ta
BBC La imatge promociona­l de la minisèrie amb la família protagonis­ta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain