La Vanguardia (Català)

Clàssica

- MARICEL CHAVARRÍA

TORNA EL GRAN CONCERT D’ANY NOU. El Palau de la Música acull un any més l’Strauss Festival Orchestra amb ballet, en la seva coneguda gira per Europa. Un projecte que ja acumula 28 anys de trajectòri­a, al llarg dels quals ha aconseguit cinc milions d’espectador­s a tot el món. El programa s’inspira en el tradiciona­l concert d’any nou de Viena, és a dir, El vals de l’Emperador, El bell Danubi blau, la Marxa Radetzky... i tota la festa.

1,2,4, 7, 14 I 21/I/2018 PALAU DE LA MÚSICA

LES NADALES DE L’ORFEÓ CATALÀ. L’Ajuntament de Barcelona organitza el ja tradiciona­l concert de nadales a la plaça del Rei a càrrec –des de fa set anys– de l’Orfeó Català, una cita gratuïta i oberta a tota la ciutadania. El Cor de la ciutat, dirigit per Pablo Larraz, subdirecto­r de l’Orfeó, interpreta­rà a cappella nadales tradiciona­ls del cançoner català com ara Fum, fum, fum, Joia en el món, Cançó de bressol a la Verge, El rústec villancet o Aubada , a més d’ El cant dels ocells.

4/I/2018 PLAÇA DEL REI 19.30 HORES

JOVE PERÒ AGUERRIDA ORQUESTRA. La Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) que dirigeix Manel Valdivieso –des que el 2001 deixés el càrrec Josep Pons–, començarà l’any oferint un concert benèfic a favor de Projecte Home, l’oenagé que disposa d’un programa solvent per a les addiccions. La jove formació estarà acompanyad­a per la soprano Ulrike Haller i l’actor Enric Arquimbau, com a narrador, així com pel Cor d’Homes preparat per Daniel Mestre. Interpreta­rà un programa ambiciós: Un superviven­t de Varsòvia de Schönbert (en versió en català), Morgen! de Strauss, la Simfonia del nou món de Dvórak i el Cant dels esperits sobre les aigües que Schubert va compondre sobre el poema de Goethe.

7/I/2018 L’AUDITORI 12 HORES

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain