La Vanguardia (Català)

Un gener frenètic

Al Barça li cal recuperar lesionats per a la sèrie de fins a 9 partits en 26 dies

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Ernesto Valverde es va tornar a posar ahir el xandall després de les vacances de Nadal per dirigir el primer entrenamen­t de la segona fase de la temporada, que arrencarà amb una extraordin­ària densitat de compromiso­s. Un mínim de sis partits i un màxim de nou, si aconseguei­x avançar fins a les semifinals de la Copa, disputarà el Barcelona durant un mes de gener que tindrà una activitat frenètica al camp, als despatxos i a la infermeria, i marcarà la dinàmica de l’equip fins a la fase decisiva del curs.

Dos dels filials més prometedor­s, Carles Aleñá i José Arnaiz, van participar en l’entrenamen­t del primer equip amb tots els futboliste­s disponible­s llevat de Messi, Luis Suárez i Mascherano, que s’incorporar­an el dia 2. Així va procedir el Barça a recuperar el fil i a preparar el pròxim partit, l’anada dels vuitens de final de la Copa que disputarà dijous al camp del Celta. L’equip de Juan Carlos Unzue és l’únic que ha arrencat un punt del Camp Nou aquesta temporada (2-2), a començamen­ts del desembre, circumstàn­cia que presagia una eliminatòr­ia complicain­corporacio­ns da que no admetrà experiment­s gaire agosarats en l’alineació.

Amb la victòria al Santiago Bernabeu com a tancament de l’any, l’equip de Valverde va aclarir la penúltima de les nombroses incògnites que se li han plantejat. En queda una: disposa de prou plantilla per adjudicar-se la Lliga de Campions? El calendari es comprimeix, la fatiga es va acumulant i l’equip, minvat per les lesions, es va haver de presentar al clàssic sense centrals ni davanters a la banqueta. És evident que el Barcelona necessita reforços i una plantilla més equilibrad­a per afrontar un cicle de fins a 35 partits en cinc mesos fins al final del curs. El gener serà clau, tant pel que fa a la competitiv­itat en la marató de partits que s’aproxima com pel que fa a l’encert en les que s’han de fer.

Tot i això, no tot són reptes i obstacles en l’horitzó blaugrana. D’acord amb l’evolució dels lesionats, la infermeria ha de quedar desocupada també al gener, de manera que les pròximes alineacion­s de Valverde no quedaran tan condiciona­des per les baixes com les últimes setmanes i augmenten les possibilit­ats d’administra­r els esforços de la plantilla. Rafinha està a punt per reaparèixe­r després de vuit mesos de lesió i Dembélé, que ahir va tornar a completar l’entrenamen­t, rebrà l’alta els pròxims dies i s’incorporar­à gradualmen­t a la competició. Alcácer podria estar restablert per al pròxim partit al Camp Nou, amb el qual es reprendrà la Lliga (7 de gener), però una gestió conservado­ra apunta més a la seva participac­ió en el partit següent, quatre dies després. En un mes amb cinc possibles matxs de Copa les oportunita­ts per a la segona línia poden ser abundants.

Samuel Umtiti, que es va lesionar al bíceps femoral de la cuixa dreta en el partit contra el Celta del 2 de desembre, serà l’últim que deixarà la infermeria. Amb un pronòstic de baixa de vuit setmanes, el central francès podria estar en condicions de reaparèixe­r en el Betis-Barcelona de la vintena jornada, el 21 de gener.

La pujada del gener es presenta pronunciad­a i trepidant, amb partits com la visita a Anoeta en el tancament de la primera volta –un estadi en el qual el Barça únicament ha aconseguit dos punts les últimes set visites– i incògnites com els possibles adversaris de la Copa. I el febrer serà inaugurat de manera grandiloqü­ent amb el derbi de Cornellà. Valverde necessita una plantilla sana i equilibrad­a per prolongar una dinàmica de resultats forjada a base de superar dificultat­s des del primer dia.

 ?? FC BARCELONA ?? Salutació entre Sergi Roberto i Ernesto Valverde abans de l’entrenamen­t d’ahir al vespre del Barcelona
FC BARCELONA Salutació entre Sergi Roberto i Ernesto Valverde abans de l’entrenamen­t d’ahir al vespre del Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain