La Vanguardia (Català)

Mercat d’hivern: Mina i Coutinho, en el punt de mira del Barça

S’obre el mercat, l’ocasió del Barça per incorporar Coutinho i Mina

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

S’obre el mercat d’hivern, la finestra que el Barcelona ha estat esperant per acabar la feina que va quedar per fer a l’estiu, per reforçar i equilibrar una plantilla que ha rendit a un nivell excepciona­l però que es presagia insuficien­t per afrontar el tram decisiu de la temporada: fins a 35 partits al llarg dels propers cinc mesos. El 30 d’agost el Liverpool va arruïnar les esperances del club blaugrana –frustrat per la negativa del PSG de traspassar Verratti– quan va taxar Coutinho en 200 milions d’euros. El migcampist­a ofensiu brasiler torna a ser, ara, una prioritat, tant com la incorporac­ió d’un central per reemplaçar Mascherano, que emprèn l’aventura xinesa a la recerca d’un bon contracte i minuts de joc cap a la fi de la seva carrera. En aquest escenari apareix el colombià Yerry Mina.

Les possibles contractac­ions de Coutinho i Mina responen a necessitat­s ben diferents. El brasiler, que no pot ser inscrit aquesta temporada a la Lliga de Campions, representa per a Ernesto Valverde no només la possibilit­at d’administra­r la plantilla per compensar esforços i prevenir lesions, sinó també una ampliació considerab­le dels registres tàctics. Les qualitats tècniques i la versatilit­at d’aquest jugador, de 25 anys, representa­rien una contribuci­ó a un objectiu secundari com és l’espectacle –perquè el que continua sent primordial són els títols, i més en una temporada amb entrenador nou–. També s’inscriu en aquesta línia la tornada de Dembélé, que podria rebre l’alta mèdica aquest dimecres després de quatre mesos de lesió, durant la vigília del primer partit de l’any, a Vigo. Encara que no ho sigui, el francès –l’adquisició més cara de la història del club– pot ser vist com un reforç d’hivern, atès que amb prou feines va tenir possibilit­ats de participar abans de trencar-se el tendó del bíceps femoral.

La contractac­ió de Yerry Mina, de 23 anys, no influirà en el joc. Es tracta, senzillame­nt, de compensar la marxa de Mascherano amb un central jove i amb recorregut. El Barça té un acord amb el Palmeiras per incorporar-lo al juliol per 9 milions d’euros, però l’operació s’avançarà i el sobrecost pot ser compensat amb la venda de Mascherano a l’Hebei xinès per prop de 10 milions.

Als despatxos del Camp Nou desitjarie­n que els comptes de Coutinho fossin tan clars com els de Mina. Directius, executius i tècnics passen les festes de Nadal pendents d’una operació que depèn de les condicions que imposi el club red, encara que el Barça està decidit a fer un esforç en un mercat desmesurat. El Liverpool acaba de convertir Van Dijk en el central més car de la història, després de pagar 85 milions al Southampto­n pel traspàs, amb la qual cosa la taxació de Coutinho no serà pas de saldo.

L’operació està marcant la frenètica activitat nadalenca que hi ha al club d’Anfield, amb insinuacio­ns i comentaris de tota mena. The Sun informa que el conjunt de Jürgen Klopp negocia amb l’argentí Manuel Lanzini (West Ham) com a relleu de Coutinho; Mundo Deportivo va assegurar que el brasiler ja cerca habitatge a Barcelona, i al desembre Klopp ha concedit la capitania al brasiler, una circumstàn­cia que ha donat lloc a especulaci­ons sobre la seva permanènci­a a Anglaterra. “Simplement és un braçalet –va argumentar divendres el tècnic alemany–. No vull ser poc romàntic, però Henderson i Milner no estan jugant i he de buscar un capità, i dels disponible­s, el que fa més temps que és a l’equip és Coutinho”.

La primera conseqüènc­ia de l’arribada del brasiler al Camp Nou podria ser l’entrada d’André Gomes al mercat. La llista de migcampist­es seria excedentàr­ia, i el portuguès té una bona cotització per contrarest­ar, d’alguna manera, l’elevada inversió que es planteja.

CONCEPTES DIFERENTS

El colombià és un central de futur; el brasiler suposa ampliar força el registre tàctic de Valverde

UNA FORTUNA

El Liverpool, que acaba de pagar 85 milions per un defensa, no vendrà Coutinho a preu de saldo

 ?? FCB ?? L’últim entrenamen­t de l’any. Ousmane Dembélé, a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, enllestia ahir la posada a punt per tornar a la competició després de gairebé quatre mesos d’absència per una lesió que el va obligar a passar pel quiròfan
FCB L’últim entrenamen­t de l’any. Ousmane Dembélé, a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, enllestia ahir la posada a punt per tornar a la competició després de gairebé quatre mesos d’absència per una lesió que el va obligar a passar pel quiròfan

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain