La Vanguardia (Català)

Jorge Mas

CONSELLER DELEGAT GRUP MAS

- AINTZANE GASTESI Barcelona

El grup Mas Gourmets llança un projecte pilot a Xangai per testar la seva entrada al mercat xinès. El grup familiar de distribuci­ó d’embotits factura 13 milions d’euros i té 13 botigues a Barcelona i Madrid.

La companyia, que factura 13 milions d’euros, preveu arribar a 15 botigues el primer trimestre de l’any

El grup Mas Gourmets arrenca aquest mateix mes de gener el seu primer salt a l’exterior amb una botiga efímera a Xangai de la mà d’un soci local. El pròxim 22 de gener i durant una setmana, en plena Nanjing Road, l’avinguda comercial més popular de la ciutat, la companyia obrirà un corner dins d’un dels establimen­ts de la cadena Laifang, dedicats a la venda de les denominade­s llaminadur­es xineses (fetes bàsicament amb carns curades i adobats).

El full de ruta del projecte xinès de Mas Gourmets, en diverses etapes, preveu una primera fase de tres botigues; si es compleixen les expectativ­es, la següent fase inclou una joint venture amb el soci xinès i l’obertura de fins a 50 espais propis, tots a Xangai.

El projecte consisteix a traslladar a Xangai el concepte de degustació gurmet que Mas ha desenvolup­at en alguns dels seus establimen­ts a Catalunya i Madrid, anant fins i tot més enllà amb algunes propostes cuinades. Durant la setmana de test, oferirà una varietat de fins a sis plats que fusionen la seva especialit­at, l’embotit, amb propostes locals, amb plats com el chips&ham o el poke d’arròs amb ou escumat, pernil i tòfona.

Si Mas passa la prova de finals de mes, l’acord té prevista l’obertura d’un espai estable en una de les botigues de la cadena xinesa, també ubicada a Nanjing Road i, posteriorm­ent, tres establimen­ts més. “El mercat xinès és molt exigent, però ja vam fer una primera prova a l’agost i va ser un èxit”, explica Jorge Mas, conseller delegat del grup i principal impulsor de l’aventura xinesa de la marca.

L’empresa familiar va ser fundada el 1945 pel seu avi, Juan Mas Navarro, majorista d’embotits, i ara és una cadena de productes gurmet que preveu assolir les 15 botigues el primer semestre del 2018.

La recerca d’un mercat internacio­nal per exportar el seu model de negoci ha estat una dels principals objectius de Jorge Mas, que també va desenvolup­ar un pla per obrir mercat als EUA, però finalment no va cristal·litzar. Part de l’estratègia de la companyia per arribar a noves destinacio­ns ha estat renovar la imatge de marca, que ha passat de Mas Gourmets a Mas Food Lovers, i que s’està implantant actualment a la seva cadena de botigues a Barcelona i Madrid.

La companyia, que té fins a quatre establimen­ts al mercat de la Boqueria, tanca l’any amb 13 establimen­ts i unes vendes pròximes als 13 milions d’euros, similars a les de l’any passat. En total, disposa d’una plantilla de 65 treballado­rs.

 ??  ??
 ?? MONTSE GIRALT ?? Juan i Jorge Mas, tercera generació de l’empresa, amb seu pare, Juan Mas Rapa
MONTSE GIRALT Juan i Jorge Mas, tercera generació de l’empresa, amb seu pare, Juan Mas Rapa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain