La Vanguardia (Català)

Un cap de setmana tràgic tanca un any amb repunt de morts a la carretera

- Redacció

Dues persones van morir dissabte a la nit després que dos turismes topessin frontalmen­t en un accident que va tenir lloc a la C-37, a l’altura del terme municipal de Torelló (Osona). Aquest sinistre també va deixar una persona en estat crític i dues de ferides lleus.

A aquestes morts a la carretera cal sumar la d’un motorista que, a primera hora de la nit de dissabte, va topar amb el seu vehicle contra un turisme a la TP7225, al terme municipal de Constantí (Tarragonès). La víctima era un home de 45 anys d’edat i veí de Tarragona.

Aquests dos accidents van tancar un any preocupant des del punt de vista de la mortalitat a les carreteres catalanes. A falta que en els pròxims dies el Servei Català de Trànsit faciliti les dades definitive­s, el 2017 hi ha hagut un repunt del nombre de morts. Estimacion­s provisiona­ls apunten que de les 153 víctimes mortals registrade­s a les vies interurban­es catalanes el 2016 s’ha passat el 2017 a una xifra provisiona­l de 174 morts. Es trenca així la tendència positiva de l’any anterior, en el qual hi va haver un descens pronunciat del nombre de persones mortes a la carretera respecte al 2015.

L’accident mortal de Constantí

El 2017 acaba amb un increment del nombre de víctimes mortals que afecta sobretot els motoristes

posa en relleu una vegada més un dels principals problemes de la seguretat viària, l’elevat nombre d’accidents greus i mortals en què es veuen implicats les motos. El 2017 el nombre de motoristes que s’han deixat la vida a l’asfalt de les vies catalanes s’acosta al mig centenar, una desena més que l’any anterior. Tampoc en les vies urbanes, sobretot en una ciutat amb un parc de motociclet­es tan gran com és Barcelona l’evolució del nombre d’accidents amb participac­ió dels vehicles de dues rodes no és l’esperada i desitjada.

Els últims temps les infraccion­s per excés de velocitat i, sobretot, les distraccio­ns al volant per fer servir dispositiu­s mòbils estan impedint, tant a Espanya com a Catalunya, que els objectius marcats per a aquests anys es compleixin segons les previsions de les autoritats responsabl­es en matèria de trànsit i seguretat viària.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain