La Vanguardia (Català)

La millora es manté

El Barcelona Lassa va acomiadar el 2017 amb un triomf brillant al Palau

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

El darrer partit del Barcelona Lassa en un 2017 per oblidar es resumeix en dues jugades properes en el temps: el tap que va fer Hanga a Llorca just abans del descans i l’esmaixada de Tomic a la represa. Dues accions que mostren el caràcter i la intensitat dels barcelonis­tes, amb moltes ganes de deixar enrere un desembre molt negatiu per als seus interessos. En aquest sentit, les dues victòries consecutiv­es davant del Khimki i el Montakit Fuenlabrad­a –que no ha guanyat mai al Palau– són un bàlsam per a un equip que necessita notícies positives i cerca redreçar el rumb un cop finalitzat­s els tres primers mesos de competició.

No hi ha terme mitjà per al conjunt blaugrana, que arrasa els rivals o cau en la mediocrita­t. Davant la revelació de la Lliga Endesa van arrasar amb una altra aportació col·lectiva molt interessan­t, atès que tots van posar el seu granet de sorra en el triomf, inclòs Pressey, que tan sols va jugar 3m49s però que va robar una pilota i va donar una assistènci­a a Oriola perquè el lleidatà realitzés una esmaixada durant els últims segons del matx. El nord-americà amb prou feines juga, i és lògic, perquè Sito Alonso manté amb intel·ligència l’aposta del quintet de Vitòria (Ribas, Navarro, Hanga, Moerman i Tomic), que es va fer creditor al premi.

Aquesta vegada no hi va haver nervis ni ansietat. Ni tan sols el 0-8 inicial no va desestabil­itzar els catalans, que ben aviat van recuperar la iniciativa (11-10) gràcies a l’encert en el llançament exterior i a l’enorme superiorit­at sota els cèrcols. Seraphin (13), Tomic (11) i Oriola (9) van fer el que van voler a la zona visitant, encara que va ser curiós de veure durant molts minuts que els jugadors de Néstor García eren els que agafaven més rebots, principalm­ent ofensius (13 al final). Tot un contrasent­it.

Un impecable final del segon quart va permetre als blaugrana distanciar-se amb el 46-36, i després tot va ser molt senzill. Heurtel va aprofitar molt bé els minuts (15 punts i 7 assistènci­es en 24m11s), igual que Hanga (12 p, 4 r), en una festa coral davant de 4.297 aficionats. “Show time”, va cridar l’speaker del Palau, una frase poc habitual al recinte en els darrers dotze mesos. Un altre parcial de 13-2, amb dos triples de Vezenkov –la seva tornada a l’equip ha fet que Sanders hagi quedat fora de dues convocatòr­ies–, un 2+1 d’Oriola i una esmaixada de Claver –altre cop molt actiu– va fer possible que la diferència no deixés d’augmentar fins al 91-60 a 5m20s de la conclusió, cosa que significav­a que el Barça havia aconseguit vint punts en menys de cinc minuts a partir del 71-49. El Montakit, la tercera millor defensa de l’ACB abans del partit d’ahir, havia abaixat els braços a la darrera matinal del 2017, en què hi va haver dos partits més: Reial Madrid-Movistar Estudiante­s (96-8) i UCAM MúrciaBask­onia (78-67).

 ?? ANDREU DALMAU / EFE ?? Olaseni intentant obstruir una jugada d’Oriola
ANDREU DALMAU / EFE Olaseni intentant obstruir una jugada d’Oriola

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain