La Vanguardia (Català)

Un repte: trencar la maledicció

- S. H.

Dos: aquest és el nombre de medalles que ha recollit l’olimpisme espanyol d’hivern. Dos en tota la història dels Jocs Olímpics. Pertanyen al difunt Paquito Fernández Ochoa i a la seva germana Blanca. No n’hi ha més.

I, de sobte, floreixen les esperances . En vigílies dels Jocs d’hivern de Pyeongchan­g (Corea del Sud), que apareixen a l’horitzó (del 9 al 25 de febrer), sorgeixen dues figures espanyoles a les travesses. Es tracta de Javier Fernández, doble campió del món (2015 i 2016), i de l’snowboarde­r Lucas Eguibar, un altre habitual del podi als grans esdevenime­nts: va aconseguir dues plates als Mundials de Sierra Nevada, al març.

La notícia manté esperançat­s els alts directius espanyols, que fa temps que xuten al pal. María José Rienda havia fallat al gegant a Torí 2006. Jordi Font, sorprenent snowboarde­r ,en aquella ocasió va fregar la llegenda en acabar quart. Queralt Castellet, per la seva banda, no ha quallat en l’olimpisme. Tornarà a intentar-ho a Corea del Sud.

Més enllà de les perspectiv­es espanyoles, el medaller apareix obert. Entre altres motius, perquè no hi compareixe­rà la delegació russa: el Comitè Olímpic Internacio­nal (COI) va decidir vetar-la al desembre, un càstig al seu provat sistema de dopatge d’Estat. Els russos només apareixera­n a títol individual, en comptagote­s i sempre a l’empara de la bandera neutral. Putin diu que els Jocs Olímpics no es retransmet­ran per televisió a Rússia. /

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain