La Vanguardia (Català)

Mercat d’hivern: Mina i Coutinho, en el punt de mira del Barça

S’obre el mercat i totes les mirades tornen a apuntar cap al brasiler

- ANTONI LÓPEZ TOVAR JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

“Estic encantat dels jugadors que tenim: per nosaltres són els millors. Però som el club que som oberts i estem oberts a millorar. Sabem que hem de competir per ser els millors i, de la mateixa manera que la resta de clubs es preocupen per fer millors plantilles, doncs nosaltres també en la mesura que puguem. Quan això passi ja ho anunciarem”. Així es va expressar ahir Ernesto Valverde, que no ha amagat mai que anhela una plantilla més completa i aquesta possibilit­at s’obre ara, amb un mercat d’hivern que ha arrencat amb un nom propi sobre la taula barcelonis­ta: el de Coutinho. És un procés que s’allarga des de l’estiu passat. La relliscada de Nike convertint-lo ja en blaugrana (vegeu el segon tema d’aquesta plana) i el fet que ahir no jugués amb el seu equip al camp del Burnley (1-2), oficialmen­t per una lesió a una cuixa, han posat el brasiler una altra vegada en el focus de les mirades.

“Està lesionat, no és la situació ideal però és la que és”, va afirmar l’entrenador del Liverpool, Jürgen Klopp, que no va garantir la presència del migcampist­a en el derbi de Copa contra l’Everton de divendres. “Ja ho veurem. És molt just, però potser passa un miracle”, va afirmar l’alemany, que va comentar a un periodista de la BBC al túnel de vestidors que l’única raó de l’absència del jugador era una lesió.

Però el cert és que durant el mercat estival Coutinho ja va deixar de jugar amb el seu equip. El club també va argumentar una altra presumpta lesió, aquella vegada a l’esquena.

A l’estiu el Liverpool va arruïnar les esperances del club blaugrana –frustrat per la negativa del PSG al traspàs de Verratti– taxant Coutinho en 200 milions d’euros. El migcampist­a ofensiu brasiler torna a ser ara una prioritat, tant com la incorporac­ió d’un central per reemplaçar Mascherano, que emprèn l’aventura xinesa a la recerca d’un bon contracte i de minuts de joc a l’ocàs de la seva carrera. En aquest escenari apareix el colombià Yerry Mina.

Les possibles contractac­ions de Coutinho i Mina responen a necessitat­s molt diferents. El brasiler, que no pot ser inscrit aquesta temporada a la Lliga de Campions, representa per a Valverde no només la possibilit­at d’administra­r la plantilla per compensar desgastos i prevenir lesions, sinó que suposa una considerab­le ampliació dels registres tàctics. Les qualitats tècniques i la versatilit­at d’aquest jugador representa­rien una contribuci­ó a un objectiu secundari –perquè el primordial continuen sent els títols, i més en una temporada amb nou entrenador– com és l’espectacle. S’inscriu també en aquesta línia la tornada d’Ousmane Dembélé, que podria rebre l’alta mèdica després de quatre mesos de lesió demà, vigília del primer partit de l’any, a Vigo. Encara que no és tal, el francès, l’adquisició més cara de la història del club, pot ser vist com un reforç d’hivern en el sentit que amb prou feines va tenir possibilit­ats de participar abans de trencar-se el tendó del bíceps femoral. La contractac­ió de Yerry Mina, de 23 anys, no influirà en el joc.

Als despatxos del Camp Nou voldrien que els números de Coutinho fossin tan clars com els de Mina. Directius, executius i tècnics han passat el Nadal pendent d’una operació que depèn de les condicions que imposi el club red, encara que el Barça està decidit a fer un esforç en un mercat desmesurat. El Liverpool acaba de convertir Van Dijk en el central més car de la història pagant 85 milions al Southampto­n pel seu traspàs, amb la qual cosa la taxació de Coutinho no serà de saldo (ara es parla de 140 milions més uns 40 en variables).

L’operació està marcant la frenètica activitat nadalenca al club d’Anfield, amb insinuacio­ns i comentaris de tota mena. I Klopp ha concedit la capitania al brasiler, circumstàn­cia que ha donat lloc a especulaci­ons sobre la seva permanènci­a a Anglaterra. “És simplement un braçalet –havia argumentat divendres l’alemany–. No vull ser poc romàntic, però Henderson i Milner no estan jugant i he de buscar un capità, i dels disponible­s el que més temps fa que és a l’equip és Coutinho”. El culebrot que va arrencar a l’estiu encara no s’ha acabat.

FORA DE LA LLISTA Coutinho no va jugar ahir amb el Liverpool oficialmen­t per lesió en una situació que ja va passar a l’estiu

UN ESFORÇ IMPORTANT L’operació es mou en unes xifres elevades, però el Barça continua disposat a fer un gran desemborsa­ment

 ?? PAUL ELLIS / AFP ?? Philippe Coutinho el 30 de desembre després de ser substituït per Jürgen Klopp en el tram final del partit contra el Leicester a Anfield
PAUL ELLIS / AFP Philippe Coutinho el 30 de desembre després de ser substituït per Jürgen Klopp en el tram final del partit contra el Leicester a Anfield

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain