La Vanguardia (Català)

Anhelat Dembélé

Valverde confia que el retorn del francès oferirà més variants a l’actualitza­t estil del Barça

- ESPORTS

Ernesto Valverde assegura en una entrevista emesa per Barça TV, en la que repassa els seus sis primers mesos a la banqueta blaugrana, que Ousmane Dembélé està gairebé a punt després de la seva llarga baixa per lesió i que la reaparició de l’internacio­nal francès no es farà esperar, i aventura que la seva presència serà clau en la segona volta de la Lliga.

Dembélé està gairebé a punt i la seva reaparició no es farà esperar. Així ho assegura Ernesto Valverde en una entrevista que va emetre ahir Barça TV en què el tècnic destaca la importànci­a que ha de tenir l’internacio­nal francès en aquesta segona volta de la Lliga i en què repassa els seus primers sis mesos al capdavant de la banqueta blaugrana. Pel Txingurri, l’equip ha de créixer amb un jugador “diferent i molt específic” que pot fer variar encara més l’esquema de joc del Barça. “És un jugador diferent, amb unes caracterís­tiques específiqu­es i un perfil determinat que necessitàv­em a començamen­ts de temporada –assegura el míster blaugrana–. La seva lesió va ser una dificultat més per a nosaltres al principi, però ho hem aconseguit suplir bé. Ara ja torna a ser amb el grup i s’incorporar­à a l’equip. Pensem que el veurem molt aviat i ja es veurà com influeix la seva presència al sistema. Pot jugar en punta o en un banda”. Dembélé es va trencar el tendó del bíceps femoral de la cama esquerra el 16 de setembre a Getafe i es va operar tres dies després a Finlàndia. El seu termini de recuperaci­ó es va fixar en entre tres mesos i mig i quatre mesos.

Amb l’aval que li donen els resultats i les xifres positives que l’equip amplia jornada a jornada i eliminatòr­ia rere eliminatòr­ia, Valverde es felicita per la competitiv­itat que ha assolit el seu conjunt després d’un inici irregular i pel perfecte encaix de les variacions d’esquema que li ha imprès. “Aquí hi ha un estil de joc que cal anar fomentant i fent evoluciona­r, però el més important és que els jugadors són competitiu­s i guanyadors, i això ja es nota als entrenamen­ts. Quan no tenim la pilota ens reorganitz­em i som tots defenses. L’objectiu és tenir equilibri”.

El tècnic considera que jugar amb quatre migcampist­es ha aportat equilibri i solidesa, sense amagar que part d’aquesta aposta es deu tant a l’absència de Dembélé com a la sortida de Neymar. “La seva marxa va ser un moment difícil dins d’una pretempora­da atípica. Va ser un moment molt complicat perquè va afectar l’entorn i també ens va calar a dins. Després vam perdre la Supercopa i es va instal·lar un pessimisme de què ens hem anat refent a poc a poc”, revela.

Entre aquell moment i la victòria del Bernabeu del 23 de desembre dista un món: el d’un equip que encadena 25 partits sense perdre i és el màxim golejador i el menys golejat de la Lliga. “Són xifres que diuen molt de la nostra capacitat de superar les adversitat­s. El del Bernabeu va ser un partit boníssim, l’he tornat a mirar i encara ho faré algun cop més. Esperem que sigui una victòria que ens impulsi encara més”, afirma un feliç Valverde.

Entre els protagonis­tes d’aquesta gran reacció Valverde destaca el compromís de Messi i Iniesta i la tenacitat de Luis Suárez, però també figures menys esperades com Vermaelen o Paulinho. “A Vermaelen sempre l’he vist bé. És un jugador que pensava que ens podia ajudar i que ens ha ajudat. A mi ja m’havia convençut, i ara ha convençut tothom –assenyala–. De Paulinho valoro el seu rendiment. No és com d’altres al Barça: és una altra cosa. Arriba més per sorpresa a l’àrea, té una gran efectivita­t i es relaciona bé amb Messi i Suárez”.

 ?? FCB ?? Ousmane Dembélé durant l’entrenamen­t del Barça de diumenge passat
FCB Ousmane Dembélé durant l’entrenamen­t del Barça de diumenge passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain