La Vanguardia (Català)

Un cap de setmana tràgic tanca un any amb repunt de víctimes a la carretera

-

Dues persones van morir dissabte a la nit després que dos turismes col·lidissin frontalmen­t en un accident que va tenir lloc a la C-37, a l’altura del terme municipal de Torelló (Osona). Aquest sinistre també va deixar una persona en estat crític i dues ferides lleus més. A aquestes morts a la carretera cal sumar-hi la d’un motorista que, a primera hora de la nit de dissabte, va topar amb el seu vehicle contra un turisme a la TP-7225, al terme municipal de Constantí (Tarragonès). La víctima era un home de 45 anys d’edat i veí de Tarragona. Durant la nit de Cap d’Any. afortunada­ment, no es va haver de lamentar cap accident mortal.

Aquests accidents van tancar un any preocupant des del punt de vista de la mortalitat a les carreteres catalanes. A falta que els propers dies el Servei Català de Trànsit faciliti les dades definitive­s, el 2017 s’ha produït un repunt del nombre de morts. Les estimacion­s provisiona­ls apunten que de les 154 víctimes mortals registrade­s a les vies interurban­es catalanes el 2016 s’ha passat el 2017 a una xifra provisiona­l de 169 morts.

Es trenca així la tendència positiva de l’any anterior, en què hi va haver un descens pronunciat del nombre de persones mortes a

El 2017 s’acaba amb un increment del nombre de morts que afecta sobretot els motoristes

la carretera respecte al 2015.

L’accident de Constantí posa en relleu una vegada més un dels principals problemes de la seguretat viària, l’elevat nombre d’accidents greus en què es veuen implicades les motos. El 2017 el nombre de motoristes que han perdut la vida a l’asfalt de les vies catalanes és de 46, una desena més que el 2016. Tampoc a les vies urbanes, sobretot en una ciutat amb un parc de motociclet­es tan gran com és Barcelona, l’evolució del nombre d’accidents amb participac­ió dels vehicles de dues rodes no és la desitjada. També augmenta el nombre de ciclistes morts, una desena l’any 2017.

Els últims anys les infraccion­s per excés de velocitat i les distraccio­ns al volant per l’ús de dispositiu­s mòbils estan impedint que els objectius europeus es compleixin segons les previsions de les autoritats responsabl­es en matèria de trànsit i seguretat viària.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain