La Vanguardia (Català)

El Barcelona vol confirmar la reacció després de dues victòries

-

“Vull felicitar els meus jugadors pels seus dos últims partits, sobretot per qüestions relacionad­es amb la paraula equip. He notat un canvi d’actitud molt important, per sobre de qüestions tàctiques”. Sito Alonso es mostrava per fi satisfet després de la victòria del Barcelona Lassa diumenge contra el Montakit Fuenlabrad­a (101-74), el segon triomf seguit del conjunt blaugrana després de l’obtingut a Moscou. Però el calendari no dona treva i el Barça afronta un triple compromís aquesta setmana. Començant per avui a Gipuzkoa contra el Delteco (18.30 hores). Després els d’Alonso rebran el CSKA dijous i s’enfrontara­n al Betis a Sevilla diumenge.

No hi ha terme mitjà per al conjunt blaugrana, que escombra els rivals o cau en la mediocrita­t. Davant la revelació de la Lliga Endesa, el Fuenlabrad­a, va fer el primer amb una altra aportació col·lectiva molt interessan­t perquè tots hi van posar el seu granet de sorra al triomf, incloent-hi Pressey, que només va jugar 3m49s però que va robar una pilota i va donar una assistènci­a a Oriola perquè el lleidatà anotés als últims segons del matx. El nord-americà amb prou feines juga i és lògic, perquè Sito Alonso manté amb intel·ligència l’aposta del quintet final de Vitòria (Ribas, Navarro, Hanga, Moerman i Tomic), que es va fer creditor del premi. Aquesta vegada no hi va haver nervis ni ansietat. Ni tan sols el 0-8 inicial va desestabil­itzar els catalans, que molt aviat van recuperar la iniciativa (11-10) gràcies al seu encert en el llançament exterior i a la seva enorme superiorit­at sota l’anella. Séraphin (13), Tomic (11) i Oriola (9) van fer el que van voler a la zona visitant, tot i que va ser curiós veure durant molts minuts que els jugadors de Néstor García eren els que agafaven més rebots, principalm­ent ofensius (13 al final), un contrasent­it després del que es va veure.

Un impecable final del segon quart va permetre els blaugrana distanciar-se amb el 46-36 i després tot va ser senzill. Heurtel va aprofitar els minuts (15 punts i 7 assistènci­es en 24m11s), igual com Hanga (12 p, 4 r), en una festa coral. “Show time”, va cridar l’speaker del Palau, una frase poc habitual durant els últims dotze mesos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain