La Vanguardia (Català)

Logan Paul

YOUTUBER

-

El youtuber serà castigat per Google, tot i que amb onze dies de retard, per la insensates­a de difondre un vídeo en el qual reia i feia bromes amb els seus amics davant el cadàver d’un home penjat d’un arbre en un bosc del Japó.

Onze dies. Són els que ha trigat Google a castigar Logan Paul, un dels seus youtubers més influents, que el 31 de desembre darrer va penjar un vídeo en què aquest jove d’Ohio de 22 anys reia i feia broma amb tres amics més davant el cadàver d’un home penjat d’un arbre en un bosc del Japó.

YouTube va anunciar ahir que ha suprimit el compte de Logan Paul –té 15 milions de subscripto­rs en aquesta xarxa social– de la plataforma Google Preferred. En aquest privilegia­t portal hi ha el 5% dels youtubers més vistos i buscats per les empreses, que paguen per penjar els seus anuncis en aquests comptes. Una font milionària d’ingressos per als autors més populars d’aquests vídeos de la qual Logan Paul deixarà de beure.

No li han valgut de res les disculpes (dies després de penjar aquell vídeo va demanar perdó) ni el fet que fos ell mateix qui esborrés aquell contingut (Google va tornar a pecar de reaccionar tard) 48 hores després d’haver penjat les imatges. La truculenta escena es va filmar al bosc d’Aokigahara, conegut com el bosc dels suïcidis, i es veu un home penjat en un arbre mentre se senten els comentaris de Logan i els seus tres amics. Tots quatre riuen i es burlen de la sort que ha fet el suïcida. Més de sis milions de persones van veure aquelles imatges –acompanyad­es dels anuncis de les empreses que paguen per aparèixer en aquell compte– durant els dos dies que van estar penjades a YouTube, sense que Google fes res per retirar-les malgrat que hi va haver una autèntica allau de crítiques a les xarxes per la total falta de sensibilit­at i menyspreu de Logan Paul davant un drama humà.

El youtuber va intentar justificar-se al·legant que l’únic que pretenia era crear consciènci­a sobre el suïcidi i animar a crear iniciative­s per prevenir-lo. Una excusa que sembla que no ha convençut ningú. I encara menys a Google, que abans d’anunciar el càstig imposat a Logan va emetre un comunicat en què afirmava que “el suïcidi no és una broma ni hauria de ser utilitzat per aconseguir visites”.

L’empresa nord-americana de vídeos compartits va anunciar també ahir que a més de retirar el compte de Logan del portal més preat pels anunciants, s’ha decidit no presentar aquest youtuber a la temporada 4 de Foursome, una sèrie de televisió pensada per a la xarxa, ni penjar de moment en aquesta plataforma la seqüela de la seva pel·lícula The thinning, produïda per YouTube Red.

L’escena del “bosc dels penjats” li podria sortir molt cara a aquest jove amb més de 15 milions de seguidors a la xarxa

 ??  ??
 ?? MIKE BLAKE / REUTERS ?? Logan Paul durant la cerimònia dels premis Teen Choice a Los Angeles l’agost passat
MIKE BLAKE / REUTERS Logan Paul durant la cerimònia dels premis Teen Choice a Los Angeles l’agost passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain