La Vanguardia (Català)

Alt voltatge polític

- Màrius Carol DIRECTOR

CARME Forcadell no repetirà com a presidenta del Parlament: renuncia aconsellad­a pels seus advocats, atès que figura entre els imputats per un procés judicial que segueix el magistrat Pablo Llarena al Tribunal Suprem. Això sí, continuarà com a parlamentà­ria. Fa quaranta-vuit hores era un altre membre destacat de la llista d’ERC, Carles Mundó, qui decidia no prendre possessió de l’acta de diputat i abandonar la carrera política. Mundó era un dels dirigents més brillants de la seva formació: havia estat conseller de Justícia i els republican­s haurien volgut que ocupés el càrrec que deixa vacant Forcadell. Abans va ser l’exconselle­ra Anna Simó, imputada com a membre de la Mesa, qui va declinar anar a les llistes d’ERC.

En les últimes hores hem vist com Artur Mas –l’home que va prémer el botó vermell del procés– feia un nou pas al costat i abandonava la presidènci­a del PDECat pel calendari judicial que té al davant. Altres figures d’aquest partit, com l’exconselle­ra Meritxell Borràs o els parlamenta­ris de la Mesa Lluís Corominas i Ramona Barrufet, van donar per acabada la seva carrera política arran de les imputacion­s judicials. Notables independen­ts sobiranist­es (Lluís Llach, Germà Bel, Oriol Amat...), que han tingut un paper protagonis­ta a la Cambra catalana els darrers dos anys, han decidit tornar a les seves ocupacions privades.

Forcadell va declarar ahir que l’anterior legislatur­a va ser “breu, intensa i excepciona­l”, atributs que no milloren mai la feina d’un parlament. I, sobretot, l’encara presidenta va definir aquest període “d’alt voltatge”. Un voltatge que ha suposat serioses enrampades en la vida política catalana i, sobretot, ha sacsejat les biografies de dirigents destacats. Tot apunta que som davant d’una nova etapa menys electritza­nt, on el pragmatism­e s’imposarà finalment als somnis. Un període on siguem capaços de rectificar els errors en comptes de ratificar-los.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain