La Vanguardia (Català)

Enyorat Major Tom

Vint artistes recorden avui a Razzmatazz David Bowie en l’aniversari de la seva mort

- ESTEBAN LINÉS Barcelona

Dos anys després de la seva mort, la sala Razzmatazz acull un encès homenatge a David Bowie en què participen Gerard Quintana, Nico Roig, Brighton 64 o Núria Graham al costat d’una vintena d’artistes i formacions.

Abans-d’ahir va fer dos anys de la mort de David Bowie, i, com ja ho ha fet els últims dos anys, la sala Razzmatazz acull avui un abundant i encès homenatge a la seva obra i la seva persona on participar­an Gerard Quintana, Nico Roig, Brighton 64 i Núria Graham. Juntament amb aquests noms es donaran cita a partir de les vuit del vespre una vintena d’artistes i formacions que recordaran part de l’obra del genial artista anglès en una vetllada batejada The stars look very different today. David Bowie tribute show benefit, en al·lusió directa a una de les cançons més conegudes i més rellevants, Space oddity.

Concebut pràcticame­nt des del mateix dia en què es va produir la desaparici­ó de l’autor de Heroes per Alicia Música en estreta complicita­t amb la sala del Poblenou i els músics i artistes participan­ts, en aquesta ocasió el cartell torna a apostar per una heterogèni­a barreja de noms de l’escena musical principalm­ent local. A més dels noms esmentats també han anunciat la seva presència –tocant un o dos temes de l’ampli cançoner de Bowie– Nacho Campillo (dels enyorats Tam Tam Go), Eric Vinaixa, Jose Bartlett, Coti, Sigmund Wilder, Tori Sparks, Steven Munar & The Brightstar­s The Slingshots, Marion Harper i Babies on Fire.

La llista de noms –alguns dels quals s’han anat repetint en les encara escasses convocatòr­ies– ja indica una mica l’esperit de la trobada, que, a més de retre homenatge a una figura clau de la música i també de la cultura de l’últim mig segle, vol crear una atmosfera única que s’ha anat creant en les dues edicions passades, en què els músics participan­ts ofereixen versions personalís­simes si no insospitad­es de les seves bowianes preferides.

I el tercer punt important de la convocatòr­ia és el seu caràcter benèfic, que, tot i que potser a la primera edició va quedar una mica difuminat per la pressa i els nervis, a la de l’any passat es van dedicar els beneficis generats a l’Afanoc, l’associació de familiars i amics de nens amb càncer. Aquest any la recaptació es destinarà íntegramen­t a la Fundació per a la Recerca en Oncologia i Immunologi­a (FROI).

Un dels participan­ts que simbolitza l’enorme influx i atracció que exerceix la figura de Bowie –mort a Nova York a conseqüènc­ia d’un càncer de fetge– és Gerard Quintana. L’any passat ja va deixar empremta amb un parell de versions poderoses, una de les quals Scary monsters, acompanyat per Glaucs. Avui tornarà a

Gerard Quintana, Brighton 64 i Núria Graham participen en el concert, de caràcter benèfic

l’escenari acompanyat d’Oest Trip, solvent trio de Sabadell amb qui espera oferir “una nit especial, d’esperit festiu, ni greu ni religiós però amb certa mística”. En aquesta ocasió atacaran Ziggy Stardust i It’s no game, dues peces d’“un geni musical de talent extraordin­ari, que va saber envoltar-se de gent molt bona i que tenia un actor a dins que el feia crear mons sempre diferents i per a mi absolutame­nt fascinants”.

 ?? SHAUN BEST / REUTERS ?? David Bowie en un concert al Canadà el 2003
SHAUN BEST / REUTERS David Bowie en un concert al Canadà el 2003

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain