La Vanguardia (Català)

El Pakistan mostra ira després de la violació i assassinat d’una altra nena

-

Des de Fisalabad al nord fins a Karachi al sud, totes les ciutats pakistanes­es van organitzar ahir marxes de protesta contra la policia, a la qual s’acusa de no fer res per aturar l’onada de violacions i assassinat­s de nenes. Només l’últim any, dotze nenes han mort a Kasur, una ciutat situada vint quilòmetre­s al sud de Lahore. La darrera ha estat Zainab Ansari. Tenia 7 anys.

Un desconegut la va segrestar dijous de la setmana passada, quan ella es dirigia a un recital de l’Alcorà que se celebrava a prop de casa seva. La va violar, la va escanyar i va llançar el cos a un abocador. La policia no el va trobar fins dimarts. El retrat robot de l’assassí s’ha fet viral, així com les imatges captades per una càmera de vigilància, en què es veu Zainab caminant tranquil·lament amb el seu segrestado­r.

La família acusa la policia de no fer res. No va posar en marxa cap investigac­ió quan el mateix dijous se’n va denunciar la desaparici­ó. Va ser, a més, la mateixa família la que va subministr­ar a la policia el vídeo dels darrers moments de Zainab amb vida.

L’exèrcit ha ofert ajuda a la policia i la província del Panjab ofereix una recompensa de deu milions de rupies, una mica més de 90.000 euros, per una pista que porti a la detenció de l’assassí.

Aquest home, com es percep al vídeo, havia entaulat una relació de confiança amb la nena, que li dona la mà i camina amb ell com si fos un conegut.

Les indagacion­s, per tant, se centren en l’entorn familiar de la víctima, però avancen amb molta lentitud. Per complicar les coses, encara falten dades clau de l’autòpsia. No es descarta que l’assassí de Zainab sigui el mateix que l’últim any ha violat i assassinat dotze nenes més. Només fa un mes que una petita de nou anys va aconseguir escapar-se del seu segrestado­r. La policia tampoc no el va trobar i la nena està traumatitz­ada, sense sortir de casa des d’aleshores.

És aquesta manca de profession­alitat i interès el que ha revoltat la societat pakistanes­a. Centenars de persones s’han enfrontat amb pals i pedres a la policia, que ha respost, en diverses ocasions, amb foc real. Dos manifestan­ts han mort a Kasur i desenes més han resultat ferits per tot el país.

Celebritat­s pakistanes­es del cinema i el criquet han posat en marxa una campanya a les xarxes socials. Es titula #JusticeFor­Zainab i exigeix justícia no només per a ella sinó per als centenars de nenes que cada any són víctimes d’assalts sexuals.

 ?? FAMILY HANDOUT / EFE ?? Zainab Ansari tenia 7 anys
FAMILY HANDOUT / EFE Zainab Ansari tenia 7 anys

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain