La Vanguardia (Català)

El que el metge no m’explica

- Quim Monzó

La Caja de Pandora és un portal amb mil possibilit­ats. Hi trobes l’“espiritual­itat del teu ésser” i la comprensió dels grans enigmes de la història, complement­ats amb els últims avenços en ciències i mecànica quàntica. Tot amb “persones sàvies” que ens endinsen en les arts del xamanisme, les teràpies i els ovnis. Sempre amb un “benestar familiar adaptat a aquests temps”. La seva presentaci­ó conclou amb una frase magistral: “La Veritat ens fa lliures”. Veritat amb la ve baixa en majúscula, òbviament.

Per a demà hi anuncien (a les 10 h, a l’hotel Barceló Sants) el congrés internacio­nal Un Món Sense Càncer. L’eslògan promociona­l: “El que el teu metge no t’està explicant”. Els objectius: “El càncer és la malaltia que sega més vides a nivell global. Durant les últimes dècades hem perdut col·legues, familiars i éssers propers, tots ells víctimes d’aquesta malaltia prevenible i curable. A la vista de la letalitat d’aquesta xacra, tots ens hauríem de preguntar ¿què ha canviat al nostre món? i ¿per què el càncer ens està matant?”. Sàvies paraules. Conscients de la situació detallen: “És hora de saber la veritat, tots mereixem

Em sembla molt malament que el Col·legi Oficial de Metges denunciï els xarlatans

conèixer la història real i autèntica. La veritat sobre el càncer que ningú t’està contant”. Entre d’altres, al congrés hi participen Josep Pàmies, el balaguerí que diu que vacunar els nens és “un genocidi”, i Txumari Alfaro, que propugna que ens beguem els pixums. Només hi falta el desdentega­t que de tant en tant apareix a l’APM? i diu: “¡Que no nos engaaañen! ¡Que nos digan la verdaaá!”.

Esgarriacr­ies, el Col·legi Oficial de Metges ha denunciat aquest congrés al Departamen­t de Salut. Afirma que qüestiona, de manera explícita, el paper dels metges a l’hora d’informar de manera veraç els malalts de càncer, i que aquestes pseudocièn­cies sembren el dubte entre la població. Es reserven, a més, la possibilit­at d’emprendre altres accions que considerin oportunes. Mal fet, perquè a mi em feia il·lu anar-hi. Des de petit que no vaig al circ. Per si finalment el congrés no se celebra, he entrat a La Caja de Pandora i hi he buscat algun altre acte semblant, per assistir-hi. Avui n’hi ha un de molt interessan­t: “Primers passos per conèixer les teves energies astrals”, a càrrec de Carolina Capmany, que és astròloga, terapeuta amb bols tibetans i “investigad­ora en psicoanàli­si iniciàtica i hermetisme”. Però això és avui i jo vull una cosa per a demà. Llàstima haver-me perdut el taller que Silvia Pla va muntar el 17 de desembre: “Parella, sexe i diners (taller en streaming online)”. I llàstima també haver-me perdut la sessió que la mateixa Silvia Pla va celebrar dimecres passat: “Codis secrets d’alliberame­nt”, força prometedor­a: “Ser conscients que estem desperts, viure el dia a dia en aquest estat de comunió entre la tercera i la quarta dimensió, veure-ho manifestat a la velocitat que planteja la quarta dimensió...” A veure si, malgrat la denúncia del Col·legi de Metges, hi ha sort i demà, al Barceló Sants, m’assabento exactament del que el meu metge m’amaga.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain