La Vanguardia (Català)

Jubilats empobrits

-

Els pensionist­es amb bona memòria recorden el superàvit de la guardiola de les pensions en el moment en què el Govern de Rajoy va agafar les regnes d’Espanya. Aquella valuosa lladriola, en aquest moment, és plena de teranyines; els diners s’han evaporat com per encantamen­t.

El futur dels gairebé 10 milions de jubilats espanyols és fosc com l’estalzí. El Govern va aprovar una pujada del 0,25 % i l’aplicarà, sense cap recança, aquest gener del 2018. Tant li fa que l’IPC hagi pujat més del 2% i que segueixi remuntant. Tant li fa que la llum, el gas, el transport públic, etcètera s’hagin apujat molt; tant li fa que els jubilats hagin de sobreviure amb un augment de 3 euros al mes.

Des del 2012 el Govern ha anat traient diners de la guardiola de les pensions i la Seguretat Social s’ha hagut d’endeutar. Escoltant els discursos tranquil·litzadors de la ministra Fátima Báñez ens adonem de l’extrema gravetat de la situació actual.

El problema principal no és la manca de diners de l’erari, que també, sinó les prioritats dels mandataris en la distribuci­ó dels pressupost­os. El Govern espanyol sempre es decanta cap a una mateixa banda, i no precisamen­t cap al costat més dèbil.

CECÍLIA LLESUY

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain