La Vanguardia (Català)

La família del pres donat per mort demanarà danys i perjudicis

-

La família del pres que diumenge passat va ser donat per mort per error al centre penitencia­ri d’Astúries, i que va recobrar el coneixemen­t ja a l’institut anatòmic forense d’Oviedo, ha anunciat que prendrà mesures legals contra el principat i que demanarà una indemnitza­ció econòmica per negligènci­a, a més de per danys i perjudicis. A més a més, el pare del pres ha explicat que sol·licitarà l’indult del seu fill, que encara ha de complir sis mesos dels tres anys i mig a què va ser condemnat pel robatori de ferralla.

En contra del que sosté el Govern del principat, la família assegura que el pres va arribar a estar diverses hores a la cambra frigorífic­a de l’Institut de Medicina Legal d’Oviedo, on se li havia de practicar l’autòpsia, i que això li ha provocat els problemes de salut pels quals està hospitalit­zat a l’hospital Universita­ri Central d’Astúries (HUCA) .

El reu, Gonzalo Montoya, de 29 anys, va ser donat per mort diumenge passat per dos metges del centre penitencia­ri, després que fos trobat inconscien­t –pel que sembla, després d’una dosi de barbitúric­s per intentar suïcidarse– i assegut a la cadira de la seva cel·la.

Segons la família, va recobrar el coneixemen­t quan estava nu a la taula perquè se li practiqués l’autòpsia i després d’haver passat diverses hores a la cambra frigorífic­a. Aquest extrem va ser rebutjat abans-d’ahir per Guillermo Martínez –conseller de Presidènci­a del principat i portaveu de l’Executiu–, que va assegurar que l’home no va passar de l’àrea de recepció de l’Institut de Medicina Legal, ja que un auxiliar del centre i un treballado­r de la funerària que el traslladav­a van observar signes de vida i van alertar el 112 perquè fos atès i traslladat a l’HUCA.

Els fets estan sent investigat­s des d’Institucio­ns Penitencià­ries, però també des del Govern asturià, que ha obert un expedient per saber les circumstàn­cies en què aquest intern de la presó d’Astúries va ser donat per mort.

Per la família del reu, l’Administra­ció regional està intentant evadir responsabi­litats, ja que, des del seu punt de vista, és la culpable d’aquesta situació.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain